מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דאודניטיס האם תוצאה של מחלת קרוהן?נערה07/03/2009
שלום לך ד"ר נכבד, ושבת שלום, אני עוד מעט בת 19 ואני סובלת כשלוש שנים מאוסף של בעיות בעיכול, שעדיין לא מצאו לזה אבחנה חד משמעית , בעבר היה לי דלקת בקיבה [גסטריטיס והיפרפלזיה פובאולרית וזה עבר לי] קוליטיס [לא כיבית ] שעדיין נמצאת אצלי ודאודניטיס שהתגלתה לאחרונה בבדיקת קפסולה למעי הדק וגם בגסטרוסקופיה עם ארוזיות בתרסריון עם מעט דימום . אני לא יכולה כמעט לאכול שום דבר ,הכול מזיק לי וכואב מאוד . לקחתי פנטסה 500 מ"ג פעמיים ביום לאחרונה ,לא עזר בכלל וגם לוסק 20 מ"ג פעם ביום לא עזר גם. אני כל פעם מחדש מנסה לאכול משהו אחר להוסיף לתפריט וזה לא עובד ,רק מחמיר את מצבי, אני סובלת מכאבי בטן חזקים בצורה של התקפים או התכווצויות צריבות באזור של התריסריון חזקות מאוד אחרי כמעט כל אוכל שהוא. וכמעט כל דבר גורם לי שלשולים ו או עצירויות לסרוגין. יש חשד למחלת קרוהן ,אבל כאילו אף אחד לא יכול לגמרי לאשר זאת אני שוקלת 34 פלוס מינוס שזה לא יציב גם בין עליה לירידה והגובה שלי 1.56 האם יש תרופה נוספת או מזון כלשהו שניתן להציע על מנת להקל קצת במצב? תודה מראש על תגובה והתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודניטיס
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2009השאלה המרכזית היא מה האבחנה? הממצאים שאת מתארת יכולים להיות באנשים ללא תלונות.
קשה לי לתת עיצות לגבי קרוהן אם זהצ לא האבחנה.
יש צורך לעבור על כל הניתונים ולחשוב מחדש לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
נערה08/03/2009איך ניתן לאבחן מחלה כזו כמו שלי האם בדיקת קפסולה גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לא מספיקות ? איך זה יכול להיות שאין אבחנה חד משמעית למשהו כזה מציק ? תודה על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואודניטיס
ד"ר יעקב מאור09/03/2009הבדיקות שציינת יכולות להוביל לאבחנה ספציפית. לעיתים יש צורך לבצע גם בדיקות דם מקיפות שחייבות לכלול בדיקות לשלילת מחלת צליאק. בנוסף הגסטרוסקופיה צריכה להיות עם ביופסיות תרסריון - שאני מקווה שבוצעו והקולונוסקופיה עם כניסה למעי דק סופי - ושוב אני מקווה שבוצעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות שציינת ,ד"ר ,בוצעו לחולוטין
נערה10/03/2009גסטרוסקופיה עשיתי שלוש פעמים פעמיים עם ביופסיות קיבה ותריסריון ופעם אחת בלי ביופסיות האחרונה בינואר ... וקולונוסקופיה בוצעה במלואה כחצי שעה כולל סיגמואידוסקופיה עם כניסה עד המעי הדק והתוצאות היו קוליטיס מיקרוסקופית ודלקת קלה ברקטום מהגסטרוסקופיה נצאו גסטריטיס בראשונה [ביולי 2007[ ועברה לי ברוך השם ,ובאחרונה [ינואר 2009] נמצאה דאודניטיס עם ביופסיות תקינות אבל עם ארוזיות עם מעט דימום בתריסריון ונתנו לוסק ורק עשה לי בנוסף שלשולים ולא עזר בכלל ועכשיו אחרי כול מזון שאני אוכלת יש לי צריבות חזקות לגמרי ולעיתים שלשולים מכל סוג של מזון אני לא יודעת כבר למי לפנות כדי לעזור לעצמי תודה על ההתייחסות וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRCP מול אולטרה סאונד
ארז09/03/2009שאלה נוספת. האם ייתכן שיש חסימה בדרכי מרה שלא נראית באולטרה סאונד אבל כן נראית ב-MRCP? או שאם אולטרה סאונד מראה שדרכי מרה תקינות אומר שאותו כנ"ל גם לגבי MRCP? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRCP
ד"ר יעקב מאור09/03/2009ראה תשובתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)