מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MRCPאפרת09/03/2009
שלום, אני אמור לבצע בדיקת MRCP. רציתי לדעת אם הבדיקה כוללת גם ביופסיה של הכבד או לא. והאם אמורים להזריק חומר ניגוד . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRCP
ד"ר יעקב מאור09/03/2009בדיקת ה- MRCP הינה בדיקת MRI של דרכי המרה המבוצעת ללא חומר ניגודי ואינה כוללת ביופסית כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRCP מול אולטרה סאונד
ארז09/03/2009שאלה נוספת. האם ייתכן שיש חסימה בדרכי מרה שלא נראית באולטרה סאונד אבל כן נראית ב-MRCP? או שאם אולטרה סאונד מראה שדרכי מרה תקינות אומר שאותו כנ"ל גם לגבי MRCP? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRCP
ד"ר יעקב מאור09/03/2009קיימות היצרויות דלקתיות בדרכי-המרה שגורמות לחסימה שאינה מאותרת באולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRCP
אפרת26/03/2009שלום, ביצעתי בדיקת MRCP בעקבות עלייה באנזימי כבד, גרד בגוף לפעמים ובנוסף יש לי קוליטיס. היה חשד מצד רופא הכבד ל-PSC.
בבדיקה נרשם: מודגמים CBD ויובלי המרה הראשיים ומספר יובלים אינטרה הפטיים - אינם מורחבים, סדירים, ללא פגמי מלוי וללא היצרויות.
צינור הלבלב הראשי במראה תקין.
בסיכום: מראה דרכי המרה תקין.
אין ממצאים בבדיקה התומכים בחשד הקליני.
בנוסף בדיקות להפיטיטיס A-B-C שליליות.
האם זה בא לומר שבודאות אין PSC? ואם אכן כך, מדוע אני מתגרד? האם להמשיך בירור או לסיים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRCP
אפרת26/03/2009שלום, ביצעתי בדיקת MRCP בעקבות עלייה באנזימי כבד, גרד בגוף לפעמים ובנוסף יש לי קוליטיס. היה חשד מצד רופא הכבד ל-PSC.
בבדיקה נרשם: מודגמים CBD ויובלי המרה הראשיים ומספר יובלים אינטרה הפטיים - אינם מורחבים, סדירים, ללא פגמי מלוי וללא היצרויות.
צינור הלבלב הראשי במראה תקין.
בסיכום: מראה דרכי המרה תקין.
אין ממצאים בבדיקה התומכים בחשד הקליני.
בנוסף בדיקות להפיטיטיס A-B-C שליליות.
האם זה בא לומר שבודאות אין PSC? ואם אכן כך, מדוע אני מתגרד? האם להמשיך בירור או לסיים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחת כנראה לענות לי ..
ארז29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארז
ד''ר יעקב מאור29/03/2009ארז היקר,
הפורום אינו תחליף ליעוץ פרטני של מומחה למחלות כבד!
באם ממשיכה ההפרעה באנזימי כבד, ובאם ה- MRCP עבר רויזיה על-ידי רנטגנולוג מומחה להדמיה זו, ובאם אין סיבה אחרת להפרעה כגון נטילת תרופות, יש צורך להשלים בירור על-ידי בדיקות דם ספציפיות ולשקול ביצוע ביופסית כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)