קוליטיס ו-PSC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוליטיס ו-PSC
    ארז
    11/03/2009

אני חולה קוליטיס כ-11 שנה, בשנה האחרונה מתגרד. ביצעתי לפני חודשיים בדיקות תפקודי כבד: GOT-42, GPT-112, ALK.Phosphatase-128. אולטרה סאונד, ובדיקות צהבת A-B-C תקינים. לאחר חודשיים בדיקות תקינות:GOT-30, GPT-38, ALK.Phosphatase-118, GGT-29, בנוסף צרולופלסמין-17. אין קייסר פליישר בעיניים. למרות שתפקודי הכבד תקינים כעת רופא הכבד מתעקש להמשך בירור MRCP וחושש שזה PSC בגלל שיש לי קוליטיס. האם החשש מוצדק למרות תפקודי הכבד התקינים כרגע אך ורק בגלל הקוליטיס והאם ייתכן PSC למרות תפקודי כבד תקינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס ו-PSC

הוספת תגובה

• PSC

ד''ר סטיבן מלניק
    12/03/2009

לא נשמע כמן PSC אך בהחלט מסכים לבצע MRCP. זו בדיקה לא חודרנית ויכול למצוא PSC. יש אפשרות כמובן בUC ויש השלכות לPSC .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרות הגרד ?

אפרת
    12/03/2009

שוב שלום, לדעתך זה לא PSC למרות הגרד המתמשך ללא פריחה? כבר ביצעתי המון בדיקות אלרגיה ובדיקות דם נוספות ולא נמצא סיבה לגרד, שבא והולך. ישנם ימים שאני לא מתגרד בכלל, לפעמים מעל שבוע , ופתאום חוזר להתגרד ליום יומיים. הרופא חושש שזה נובע מחסימת דרכי מרה התוך כבדיות. אם אכן כך, לא הייתי אמור להתגרד כל הזמן בצורה רציפה ולא עם הפוגות כאלה ? תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד

ד''ר סטיבן מלניק
    13/03/2009

זה לא סביר אם האנזימים תקינים. ניתן גם לבוק bile acids שיכולים להיות גבוהים אם יש הפרעה למרה.
    אך מחמת הספק להשלים הMRCP ואז אם זה תקין גם אז אין PSC.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו