תפקודי כבד וכאבים באזור הכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד וכאבים באזור הכבד
    אריאל
    16/03/2009

הנני כבת 50, בעלת עודף משקל. בבדיקות דם אחרונות שעשיתי רמת ה- GGT שלי היתה 41 ולאחר חודשיים 46. עד לפני שנה התוצאות של GGT היו בגבול הנורמה. בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים משתנים ברום הבטן באזור הכבד, וכן מנפיחות בכל אזור הבטן העליונה שלפני כן לא היתה לי. אני סובלת גם מבקע סרעפתי ולכן לא התייחסתי בתחילה לכאבים באזור הכבד אך כשקיבלתי את תוצאות בדיקות הדם התחלתי לדאוג. מה משמעות תוצאה כזו והאם יש מקום לברור מעמיק יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד פרטים

אריאל
    16/03/2009

ברצוני להוסיף כי איני מעשנת, איני שותה אלכוהול, הוצא לי כיס מרה לפני כ- 20 שנה, שאר בדיקות תפקודי הכבד תקינות, הכולסטרול הכללי והHDL מעט מעל הגבול העליון. איני יודעת אם יש קשר אך MCHC הינו 32.3, מעט מתחת לנורמה ו- LYM = 18.6. שאר הבדיקות תקינות. תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד''ר יעקב מאור
    16/03/2009

עליה מבודדת ב- GGT בעיקר בטווח הערכים שציינת אינה קשורה על-פי-רוב להפרעה משמעותית בכבד ומציינת מצבים כגון, שימוש באלכוהול ובתרופות מסויימות העוברות פירוק בכבד, כבד שומני ועוד. יש לבצע בירור קצר בעיקר של אולטראסאונד ובדיקות דם על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. כאב הבטן אינו קשור בהכרח להפרעה באנזימי כבד אם כי הפרעה בדרכי המרה (גם לאחר כריתת כיס-המרה) וכבד שומני יכולים לגרום לשניהם.
    אני ממליץ כי תרד במשקל בצורה הדרגתית בסיוע דיאטנית ותתחיל תוכנית של פעילות גופנית נימרצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו