יציאות קשות ופיסורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאות קשות ופיסורה
    מישהי
    18/03/2009

שלום, אני סובלת מידי פעם מיציאות קשות שפוצעות וגורמות לפיסורה. מדובר ביציאה שמתחילה כקשה והופכת לרכה (או יציאה קשה ואחרי שעה יציאה רכה מאוד) ושמגיעה ללא סימנים מקדימים (יכול לקרות אחת לשבוע או לחילופין אחת לחודש). אני מקפידה על תזונה (אחרי ביקור אצל תזונאית) ועל שתייה והדבר אינו משפיע. ב-3 שנים האחרונות אני נעזרת בפגלקס לסירוגין (יש תקופות שכל יום ויש תקופות שמפסיקה עד שהתופעה חוזרת). שאלותיי הן: 1. מה יכול להיות הגורם לכך? 2. מה ניתן לעשות כדי למנוע? 3. עד כמה השימוש בפגלקס לאורך שנים לא מסוכן והאם יש תחליפים טובים יותר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאות קשות ופיסורה

הוספת תגובה

• יציאות קשות ופיסורה

ד''ר יעקב מאור
    18/03/2009

יש צורך לברר עצירות ממושכת עקשנית שאינה מגיבה לסיבים ולמשלשלים פשוטים. הבירור כולל קולונוסקופיה, מנומטריה (מדידת לחצים בפי הטבעת) ובדיקות תיפקודיות נוספות של המעי הגס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות קשות ופיסורה

מישהי
    18/03/2009

אין לי בעיה של תדירות (יש לי יציאה כל יום ולפעמים גם יותר), הבעיה היא שמידי פעם היציאה מתחילה כקשה והדבר פוצע וגורם לפיסורה. כפי שציינתי אני יכולה לחיות גם בלי פגלקס, אך אחת לכמה ימים / שבועות ישנה יציאה קשה שמחזירה את מעגל הכאבים וכו'.... עדיין יש צורך בבדיקות שציינת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה קשה

ד"ר יעקב מאור
    18/03/2009

אני מניח שאם לא הייתה עצירות היה די בשתיה מרובה ומרככי צואה לפתור את בעיתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו