מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות מומלצותאפרת23/03/2009
שלום, אני בת 27, מזה כארבעה חודשים אני סובלת מתופעות לא נעימות בבטן שהעיקרית שבהן היא תחושת נפיחות בבטן (בעיקר העליונה) שמיתרגמת להרבה גזים. אין חום, אין הקאות, אין שלשול (למעט יום אחד בשבוע שעבר), אין עצירות, אין דם, אבל היציאות נוטות להיות רכות ובצבע בהיר, ולפעמים זה נראה כאילו לא כל מה שיוצא עוכל כמו שצריך (אולי זה ככה תמיד ורק לא הסתכלתי?). לפעמים יש גם קצת כאבי בטן, לפעמים בעליונה ולפעמים בתחתונה, ובאופן כללי אני מרגישה הרבה פעילות במעיים (והרבה רעשים). התופעות נוטות להופיע בשעות אחר הצהריים והערב בימים שבהם אני בעבודה (שמתאפיינת בישיבה מול מחשב, ומבחינה תזונתית בארוחה גדולה בצהריים ואחר כך קצת נשנושים עד הערב), ובימים שבהם אני לומדת או בסופי שבוע - כמעט בכלל לא. יצויין שמזה כשנה אני סובלת מכל מיני חרדות ונמצאת בטיפול פסיכולוגי. מצד שני, טוב לי בעבודה ואני לא מרגישה שם שום מתח מיוחד. לבני הדודים שלי יש צליאק לכן עשיתי בדיקת דם לצליאק לפני כמה שנים שנמצאה תקינה. רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה ודרכי השתן שנמצאה תקינה. רופא הגסטרו שפניתי אליו הציע דבר ראשון בדיקת גסטרוסקופיה לשלילת האפשרות של צליאק אבל זה נשמע לי קצת מוגזם בתור הדבר הראשון שבודקים, אז בינתיים הוא שלח אותי לכמה בדיקות דם (שוב צליאק, ושקיעת דם). ממה שקראתי באתר עד כה הניחוש הכי סביר שלי הוא מעי רגיז ולא צליאק. שאלתי היא - איזה בדיקות פשוטות עוד כדאי לי לעשות, ובכלל איך מאבחנים מעי רגיז? האם אצטרך לעשות גסטרוסקופיה בסופו של דבר? האם התסמינים האלה יכולים להעיד בכל זאת על צליאק? האם יכול להיות שכל התופעות האלה הן לגמרי פסיכוסומטיות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר סטיבן מלניק24/03/2009זה נשמע מעי רגיז. האיבחון על ידי שלילה . הדרך להיות בטוח לגי צליאק היא ביופסיה בגסטרוסקופיה. מציע גם בדיקות צואה אך סביר להניח שכבר בוצעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)