מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין הבחנה - תעזרו לי !!!ויקי ()24/03/2009
היי שמי ויקי כבר יותר משנה שאני סובלת מכאבי בטן עליונה באזור הכבד ובאזור הקיבה .
הושפזתי די הרבה פעמים ועברתי כמה בדיקות כמו סיטי שהדגים : עיבוי קולון שמאלי מאמצע הרוחבי ועד למעבר רקטוסיגמואיד , הפטוספלנומגליה והסננה ניכרת של שומן מזנטריאלי , לימפואדנופתיה רטרופריטונאלית 6-8 מ"מ , כבד מוגדל 19.9 טחול מוגדל 14.3 במרקמים תקינים .
מעי דק סופי מדגים דופן מעובה ליד השסתום האילאוצקלי , קיים רושם לנוקשות שלו בלוטות אגניות באורך עד 7 מ"מ , מיימת -רחם עם נוזל בתוכו , מבנית ציסטית במיקום טפולות דו"צ , קשריות ראתיות בבסיס הראות .
חשוב לציין שזה הסיטי הראשון השני שבוצע לאחר חצי שנה היה בלוטות עגניות גדולות יותר כבד גדול יותר וכול השאר ללא שינוי .
קולונסקופיה תקינה ביופסיה מקולון תקינה מאילאום סופי- פוליקול לימפוידי .
גסטרוסקופיה - הדגימה באינטרום נודול בגודל 8 מ"מ ועליו התכייבות קטנה , בנוסף 2 אפטות בגודל 2-3 מ"מ - בהיסטולוגיה דלקת כרונית , ביופסית דואודנום תסנין דלקתי כרוני .
ASCA- תקין , מח עצם עם שינויים תגובתיים בלבד (כול הבדיקות הללו ליפני כ8 חודשים )
הרופאים ביקשו לבצעה בדיקת קפסולה אך קופת חולים לא אישרה ובאופן פרטי זה מאוד יקר .
חום תמיד בין 37.2 עד 38.3 כול יום כול הזמן במשך כבר שנה וחצי .
סרולוגיה לצליאק - שלילי C-3נמוך .
מאז הפסקתי את המשך מעקב הבדיקות והיום התחלתי לחוש החמרה בכאבים בכול הבטן העליונה באמצע בצג ימין וגם בצד שמואל מתחת לצלעות כאבים עד בפופיק .
חולשה וטפיחות של הבטן בחילות בכול שעות היום ויציאות מרובות ואף שילשולים .
לא יודעת מה יש לי לא אובחן כלום .
אני צריכה עזרה עם להבין מה קורה לי בבטן ואיך אפשר להקל עליי כי הטיפול כרגע הוא רק עם משכחי כאבים פפבירין וטרמדקס .
אשמח להתיחסות בהקדם .
תודה רבה ויקי : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך אבחנה
ד''ר סטיבן מלניק25/03/2009הניתונים בCT מאוד חשודים לתהליך דלקתי במעי אך אם הקולונוסקופיה תקינה זה לא תומך בזה. בהחלט קפולה יכולה לעזור אך זה לא בסל להתויה זו.
לפעמים יש מקום ללפורוסקופיה ככלי אבחנתי אם לא מגיעים לאבחנה בדרך אחרת.
אני ממליץ להפנות שוב לרופא ולעשות הערכה מחודשת עכשווית ואין אבחנה לשקול לפרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך ..
ויקי .ד.25/03/2009תודה רבה לך על ההיתיחסות המהירה שלך ד"ר ..
השאלה שלי היא מה זה יכול להיות ואיזה הבחנה לחפש ?
כי הכאבים לא חלפו ואך החמירו מאז והחום רק עולה היום בבוקר למשל קמתי עם 37.8
איך ממשיכים מיפה ?
והאים אתה ממליץ לסיטי חוזר ?
אני האמת מאוד מפחדת להמשיך את הבדיקות ....
תודה שוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ויקי .ד.25/03/2009ואיזה בדיקות אתה ממליץ לבצעה ומאיפה להתחיל ..
כדי להקל ולזרז את ההבחנה .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד''ר יעקב מאור29/03/2009כפי שרמז לך ד"ר מלניק המקרה שלך מורכב ודורש בירור של גסטרואנטרולוג שיעזר בכירורג של מערכת העיכול. יתכן שיש מקום לאישפוז לצורך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)