חמיצות בפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חמיצות בפה
    קארין
    29/03/2009

שלום

אני בת 25, בשבועיים האחרוניים יש לי טעם חמוץ בפה שלא עובר שהתחיל באותו זמן שיצאה לי אפטה בפה, האפטה עברה אך הטעם נשאר. אין לי פטריה על הלשון וצרבות אך לפעמים יש לי בחילה לזמן מאוד קצר שעוברת דיי מהר. אני אוכלת כל 3 שעות ארוחה קטנה המתבססת על סנדוויץ והמון ירקות, שותה 5 כוסות תה ביום ומתעמלת באופן קבוע. ממה יכול לנבוע הטעם החמוץ שלא עובר? האם זה יכול להיות בגלל שתיית התה? איזה בדיקה עושים על מנת להבין ממה זה?
    בנוסף התחלתי להיות קצת יותר עצבנית מאז שכל העניין התחיל, האם זה קשור?
    האם זה יכול לנבוע מקנדידה???

אודה מאוד לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חמיצות בפה

הוספת תגובה

• חמיצות

ד''ר יעקב מאור
    29/03/2009

התסמין יכול לנבוע מחזרת חומצה מהקיבה לושט או מסיבה מקומית כגון זיהום פטריתי בלשון. האבחנה תבוצע על-ידי בדיקת רופא המשפחה ובמידת הצורך נטילת משטח מהלשון. באם הסיבה אינה פטרת ניתו לבצע מבחן טיפולי בתרופות בולמות יצור חומצה בקיבה כגון אומפרדקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קארין
    30/03/2009

קודם כל תודה על התשובה.

רופאת המשפחה נתנה לי כדורים בשם RANITIDINE 300 כי היא סבורה שזה מהקיבה. לקחתי כדור אחד והרגשתי מין הרגשה של תסיסה בגרון והיתה לי הרגשה מאוד לא טובה בקיבה. אני לא רוצה לקחת סתם כדורים בלי לדעת ממה זה בוודאות לכן הפסקתי. זה לא מסוכן סתם לקחת כדורים גם אם הבעיה היא לא מהקיבה?
    דבר נוסף אם זה היה כתוצאה מפטריה על הלשון היה צריך להיות רובד לבן לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר יעקב מאור
    30/03/2009

לבירור כוון של החזר חומצה הייתי ממליץ על תרופות בולמות יצור חומצה מסוג האומפרדקס ולא רניטידין. אכן, פטרת מתבטאת לרוב ברובד לבן על הלשון. לציין כי קיימות גם דלקות לשון שאינן קשורות לזיהום פטריתי למשל מחוסר ויטמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו