Hepatitis C PCR viral load

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Hepatitis C PCR viral load
    טלי
    30/03/2009

ד"ר מלניק וד"ר מאור שלום רב. אני בת 28 ,יש לי הפטיטיס סי HCV Genotype = 1b. והתחלתי טיפול ב PEGINTRON משולב בREBETOL לפני כ 3 חודשים
    בתחילת הטיפול תוצאת Hepatitis C PCR viral load היתה 447000 IU/mL. לפני 3 שבועות בדיקה זו היתה מתחת ל600 IU/ml .
    לפי מה שקראתי באינטרנט אמורה להיות ירידה בפאקטור של פי 100, שזה אומר שאצלי יירד אפילו יותר מזה (אמור להיות פחות מ 4470 ואצלי זה פחות מ600 ) אם הבנתי נכון - אז עושה רושם ,לפי הסטטיסטיקות, הטיפול שלי שמצליח ( האם הבנתי נכון?). לפי נסיונכם בטיפול, עד כמה האינדיקאציה של הבדיקה הזו היא יעילה בקביעה האם הטיפול מצליח או לא ואילו עוד בדיקות הייתם ממליצים לעשות.
    מחכה לתשובתכם, כל תובנה או טיפ יתקבלו בברכה ובהערכה,
    תודה, טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Hepatitis C PCR viral load

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד''ר יעקב מאור
    31/03/2009

ראשית הייתי ממליץ לבצע כעת גם בדיקה איכותית (חיובי/שלילי) ל- HCV RNA שהגבול התחתון לגילוי בשיטה זו הוא 50 יחידות למ"ל. באם אכן ה- HCV RNA מתחת לגבול הגילוי הסיכוי לתגובה וירולוגית מושהית, דהיינו, העלמות הוירוס הממשיכה 6 חודשים מתום טיפול של 48 שבועות הינו 60-70 אחוז. עליך להמשיך מעקב של אנזימי כבד, ספירת דם ותפקודי בלוטת התריס כמו גם מעקב קליני אצל מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד. אני ממליץ לבדוק HCV RNA איכותית גם לאחר 6 חודשי טיפול. בתום הטיפול וכמובן 6 חודשים לאחריו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו