מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי כבד / צהבת C / מונוחיים31/03/2009
ד"ר נכבד שלום
עקב שתן כהה עשיתי בדיקת תפקודי כבד שהראתה אמנם בילירובין בנורמה אבל תפקודי כבד לא תקינים ( GOT 43, GPT 163, GGT 455, אלקלין פוספט 200). יחד אתם היתה רמה נמוכה של נוגדני צהבת C. וכמו כן היה CMV IgG בערך 3.50 (חיובי)
עשיתי בדיקות דם נוספות שלחלקן עדיין אין תשובה.
לא הגיעה תשובה ל-
1. hepatitis C RNA PCR
2.SMOOTH MUSCLE Ab
3. MITOCHONDRIAL Ab
להפתעתי בבדיקת תפקודי הכבד שנעשתה 6 ימים אחרי הקודמת מלבד ה- GGT שירד ל 280, כל שאר הערכים נכנסו לנורמה. השתדלתי בימים אלו לא לאכול בכלל אוכל שומני ולקדש על מיץ ענבים טהור (בד"כ אני מערב בו כ-15-20 אחוזי יין). מלבד זאת לא לקחתי בימים אלו אספירין שאני לוקח בד"כ במינון נמוך.
נתוני הקרישה היו
PT-INR 2.82
28.4 PT-SEC
% 22 %PT
ואלו ערכים שהזכירו לי תקופה קצרה שלקחתי קומדין.
שאלותי הן:
1. האם מציאת הנוגדנים לצהבת C מוכיחה שקבלתי (ואולי במהלך השנים האחרונות) צהבת C. כי לפי הידוע לי, לא מסתבר לי היכן יעולתי להדבק בזה.
2. האם נדבקתי בזמן האחרון במונו? עד כמה שידוע לי בבדיקות קודמות לא היה לי נוגדני מונו.
2. כמה זמן יכולות לקחת הבדיקות החסרות ומה הן אמורות לתת?
3. האם סביר השינוי בתפקודי הכבד בזמן כה קצר?
4. מה ההסבר לנתוני הקרישה?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור31/03/2009ראשית, אני מוטרד מהפרעת קרישה ללא נטילת קומדין וגם באם אתה מרגיש בטוב הייתי ממליץ כי תפנה לחדר מיון לבדיקות כולל חזרה על תפקודי הקרישה.
שנית, ההפרעה המתוארת (יחד עם השינוי המהיר) אינה מתאימה לזיהום בהפטיטיס C, אלא יותר להפרעה של חסימה בדרכי המרה. לא דווחת על תוצאות אולטראסאונד.
יתכן שיש לך גם זיהום בהפטיטיס C אולם הדבר יתבהר עם קבלת תשובת ה- HCV RNA.
נידבקת מתי שהו בעבר בנגיף CMV - אולם לכך אין משמעות לגבי מצבך הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיים31/03/2009תודה על התשובה.
בקשר לנתוני הקרישה, הם נראו לי מוזרים גם בהתחשב שהדקירה לבדיקה לא דממה אח"כ יותר מאשר כ-2 דקות. בתקופת הקומדין זה לקח יותר.
אולי במחשב הוחלפו נתוני הבדיקה שלי עם מישהו אחר?
עכ"פ לאור המלצתך אכנס מחר לרופא שלי ואבקש בדיקה חוזרת/ הפניה למיון.
לגבי האפשרות של חסימה בדרכי המרה, עשו לי לפני כשנתיים וחצי CT במהלך אשפוז מסיבה אחרת, ואז אמרו לי שיש לי אבנים במרה רק שאין צורך לטפל, כל עוד שאינן מפריעות לי בפועל.
מדי פעם אני מרגיש כאבים קלים בבטן בצד ימין, בעיקר בימים האחרונים.
היו לי בעבר 3 מקרים של התקפה של כאבי בטן חזקים (באחד המקרים גם נסעתי למיון) אך הם חלפו לאחר מספר שעות ולא נתגלה שום ממצא.
האם הדבר יכול להיות קשור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס C
ד"ר יעקב מאור01/04/2009קיימת אפשרות של הפרעה באנזימי כבד על רקע העברת אבן בדרכי המרה (בניגוד לכיס-המרה). מצב זה יכול להיות מלווה בכאב בטן עז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ואגב
חיים01/04/2009חזרתי הבוקר על בדיקת תפקודי הקרישה והיו תוצאות בנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים
ד''ר יעקב מאור01/04/2009רפואה שלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה
חיים02/04/2009הגיעה תוצאת ה-PCR והיא שלילית.
מזה אני מבין שאין כרגע צהבת C. אבל האם המצאות הנוגדנים מעידה שנדבקתי ואני כרגע נשא של הנגיף, או שה-PCR מראה שבעצם אין לי כלל את הנגיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס C
ד"ר יעקב מאור02/04/2009הבדיקות מעידות כי בשלב מסויים בחייך נחשפת לנגיף ועל-כן פתחת נוגדנים, אולם, ככל הניראה מערכת החיסון שלך הצליחה להפטר מהוירוס. כדי להיות בטוח בכך מקובל לבצע בדיקות HCV RNA חוזרות שכן קיימת תנודתיות ברמת הוירוס בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חיים05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)