הליקובקטור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליקובקטור
    יעל
    03/04/2009

שלום,

אני בת 32. יש לי בקע סרעפתי מולד. בצילום ושט קיבה ותריסריון שעשיתי לאחרונה הסתבר שהוא לא גדול(למרות שהרופא היה בטוח שהוא כבר יהיה ענקי לאחר עלייה במשקל), אבל אני לוקחת מינון מקסימלי של קונטרולוק (3 כדורים של 40 מ"ג ביום) ועדיין יש לי תסמינים של גרעפסים, והרגשה כאילו שתקוע לי משהו בושט.
    העניין הוא שלא נמצא שיש לי רפלוקס פעיל ב 2 בדיקות הלחצים של הושט(כולל ה 24 שעות).
    לפני 5 שנים התגלה אצלי בגסטרוסקופיה שעשיתי הליקובקטור, ולקחתי את הטיפול המשולש.
    העניין הוא שלא יכלתי לחזור ולבדוק אם הוא נכחד כי אני לא יכולה להפסיק יום אחד עם הקונטרולוק ובטח שלא 4 ימים כדי לעשות את בדיקת הנשיפה.
    בבדיקת הגסטרוסקופיה שעשו לי היתה לי בעיה עם נשימה(אני אסמתית) ואחר כך נשארתי בהשגחה ארוכה.
    אני מאוד חוששת לעשות שוב את הגסטרוסקופיה, מה גם שהאסתמה שלי החמירה מאז, אבל מצד שני, אני ממש חייבת לגלות האם התסמינים שיש לי הם בכלל בגלל ההליקובקטור שלא נכחד.
    רציתי בבקשה לברר: מה יכול לקרות אם אקח בלי בדיקה את כל הטיפול המשלוש עם האנטיביוטיקה ובעצם אין לי את החיידק כבר? האם זה יכול לעשות נזק?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטור

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר יעקב מאור
    03/04/2009

אין קשר בין נוכחות זיהום בהליקובקטר (הקיים בחמישים אחוז מהאוכלוסיה) לבין בקע סרעפתי, רפלוקס, גרפסים וכדומה. ההליקובקטר עלול לגרום כיבים בקיבה ובתרסריון ובאופן נדיר מאוד סוגי גידול מסוימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו