מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה זמן?רבקה04/04/2009
אובחנה דלקת בושט. אני מטופלת.
דלקת בושט יכולה להימשך 3 שבועות? (קשה לי לאכול בין היתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן?
ד''ר יעקב מאור04/04/2009בטיפול בבולמי חומצה מסוג הלוסק, לנטון ודומיהם במינון כפול במשך 4-8 שבועות יש ריפוי של מרבית המקרים של דלקת ושט הניגרמות מרפלוקס של חומצה. באם מצבך אינו משתפר עליך לפנות לגסטרואנטרולוג ולשקול גסטרוסקופיה חוזרת עם ביופסיות מאיזור הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות השאלה הקודמת של רבקה
רבקה05/04/2009שלום.
בעקבות השאלה הקודמת של רבקה:
אני מטופלת בקונטרלוק 40 מ"ג ליום בגלל רפלוקס ודלקת קשה בושט.
הדלקת הקשה נגרמה לי עקב שימוש שבועיים בדוקסילין, בעקבות טיפול בברונכיטיס עם איפיון אסמטי ׁׁופנימוניה.
מעבר לכך, במשך השנה הגעתי 3 פעמים לבית חולים בשל התקפים עוויתיים ברום הבטן כשגסטרואנטרולוג בכיר מייחס זאת, להגנה בלתי מספקת על רירית הקיבה בטיפול של לוסק.
ההמלצה עתה: טיפול בקונטרולוק, שאכן, התחיל להועיל.
במשך שבועיים וחצי הקאתי ולא יכולתי לאכול כלום מלבד לבן, גבינה וכו'.
ועתה נותרו בחילות, וחוסר יכולת לאכול מזון מוצק, אך אני רואה מגמת שיפור הדרגתית ואיטית. כמו כן, יש לי רפלוקס, ואני בלילה, זקוקה לישיבה ומתקשה לשכב ישר במיטה.
דבר נוסף: חולשה וסחרחורת בעת פעולות די פשוטות, שנעלמים, כשאני במנוחה.
(יתכן שזה נעוץ בברונכיטיס והפנימוניה הקשה שהייתה לי, ושבעטייה אושפזתי עד השבוע הרביעי בבית חולים).
2 שאלות לי אליך:
א. מאחר ונאמר לי, שהדוקסלוק ניתן בדר"כ לטווח של כחודשיים, ואין המלצה לשימוש בו לטווח ארוך (למרות שהגסטרואנטרולוג הבכיר טוען, שאני כן צריכה אותו לטווח ארוך)
כמה זמן בערך אני יכולה לקחת אותו ללא התלבטות?
ב. חלק (אמנם קטן...) מהחברים שלי, גורמים לי לתחושה מאד בלתי נעימה, כאשר הם טוענים, שאני יותר מדי זמן מתלוננת על הבחילות והרגשה רעה, ומנסים לייחס את זה אולי לגורם פסיכולוגי ולא פיסי.
בעבר, עברתי ניתוחים ואישפוזים, שקיצרתי את ימי המחלה וחזרתי מוקדם יותר לעבודה, ואינני נחשבת למי ששוקעת במצב רוח רע ממחלות, אלא מתמודדת היטב למרות הסבל.
והפעם, - שבועיים וחצי אני עם בחילות והרגשה רעה, וחוסר יכולת לאכול מוצקים (מזון מעוך זה בסדר) וחשה אכזבה רבה, בשל הניסיון לייחס לכך גורם נפשי ולא פיסי.
אני סבורה, שהתשובה שלך לפונה הקודמת, שהדלקת בושט יכולה להימשך אפילו עד 8 שבועות - נותנת בידי לפחות את הלגיטימציה,להראות זאת לחברי, שסבורים, שלא יתכן, שזה לוקח שבועיים ויותר.
זה מאד מאכזב, שאתה חש בחילות, חולשה, לא ישן בלילה בגלל שצריך לשבת גבוה, וחבריך בעצם, חושבים שזה פסיכולוגי.
אגב, אני משתמשת גם בפלביקס ואספירין. ועד האישפוז, נטלתי לוסק 20 מ"ג ביום.
אני מאד מצפה לתשובה ממך.
(לפני חודשיים - בגלל ההתקפים החוזרים של עוויתות ברום הבטן -עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה שהביופסיותהיו תקינים מלבד נושא הרפלוקס. - ובאשפוז הזה, לאחר הופעת הדלקת בושט עברתי CT בטן וUS שהיו תקינים.
מאחלת לך, חג פסח שמח...
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר יעקב מאור05/04/2009אני שמח שהבירור שלך תקין ואני מקווה שעם הטיפול בקונטרלוק ומעט סבלנות תרגישי טוב עד לאחר חג הפסח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)