מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בתפקודי כבדירון06/04/2009
שלום
בחצי שנה האחרונה אני סובל מבעיות וכאבים בבטן העליונה - דקירות, נפיחות שלא עוברת, רגישות לאוכל וצרבות חוזרות. לאחר בדיקות מצאו כי אני רגיש ללקטוז 72% והרופאה המטפלת הורתה לי לא להתקרב למוצרים הנ"ל.
בנוסף, הבחנתי בעלייה רצינית במשקלי כ-20 ק"ג בתוך חצי שנה. אני לא אוכל מתוקים, לא משתולל מבחינת האוכל.
לאחר סדרה של בדיקות דם שעשיתי בחצי השנה האחרונה, אלו הראו כי רמת הטריגליצרידים שלי גבוהה מאוד 315, ALT GPT היה גם כן גבוה מאוד 57.30 ומחוץ לטווח משמעותית, כולסטרול LDL 210 גם היה בשמיים, MONOCYTES גם גבוה מאוד 9.5%, כולסטרול רגיל 274.
נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד בטן עליונה ובה הבודקת אמרה כי הכבד שלי שומני מאוד והבטן שלי מלאה גזים ושאני צריך דיאטה. התחלתי דיאטה לפני 3 חודשים אולם זה לא משנה שום דבר מבחינת משקלי. אני עושה פעילות ספורטיבית 3 פעמים בשבוע, אני לא מעשן, ולא שותה אלכוהול בכלל.
לאחר מכן, שלחו אותי לבדיקת קולונוסקופיה ארוכה, הרופאה אמרה שהכל תקין.
בעבר הייתי חולה בצהבת B ולטענת רופא המשפחה שלי דאז הבראתי לאחר לקיחת אנטיביוטיקה.
נתנו לי מלא כדורים לקחת, בהתחלה לקחתי XENICAL שלא עזר בכלל (לטענת רופאת הגסטרו התרופה לא מועילה במקרה שלי), OMEPRADEX 40MG, COLOTAL .
אף חד מהכדורים לא שינו או שיפרו את המצב.
אני במצב כיום שהבטן שלי הרבה פעמים כואבת או נפוחה, אני לא שותה מוצרי חלב, אוכל ירקות ובשר נטול שומן, אוכל ללא שמן, ועדיין כל הנ"ל לא משנה את מצבי.
גובהי 173 משקלי היום 90 ק"ג
לפי מה שקראתי באינטרנט, כל התוצאות והאבחנות מעידות על איזושהיא מחלת כבד או בעייה בתפקוד כבד, משהו שהרופאים שטיפלו בי עד היום טוענים שזה לא נכון.
מה מלצתך ? חוו"ד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק07/04/2009הבעיה בכבד יכולה להיות כבד שומני אך צריך לבדוק HBV DNA - כמות הנגיף בדם. אם גבוה יש לחשוד על דלקת בכבד מסוגB.
לא ברור לי למה לא יורדים במשקל ורצוי להבדק אצל דיאטנית. העודף משקל יכול להחמיר צרבת ויש צורך להוכיח זאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)