בעיות בתפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בתפקודי כבד
    ירון
    06/04/2009

שלום
    בחצי שנה האחרונה אני סובל מבעיות וכאבים בבטן העליונה - דקירות, נפיחות שלא עוברת, רגישות לאוכל וצרבות חוזרות. לאחר בדיקות מצאו כי אני רגיש ללקטוז 72% והרופאה המטפלת הורתה לי לא להתקרב למוצרים הנ"ל.
    בנוסף, הבחנתי בעלייה רצינית במשקלי כ-20 ק"ג בתוך חצי שנה. אני לא אוכל מתוקים, לא משתולל מבחינת האוכל.
    לאחר סדרה של בדיקות דם שעשיתי בחצי השנה האחרונה, אלו הראו כי רמת הטריגליצרידים שלי גבוהה מאוד 315, ALT GPT היה גם כן גבוה מאוד 57.30 ומחוץ לטווח משמעותית, כולסטרול LDL 210 גם היה בשמיים, MONOCYTES גם גבוה מאוד 9.5%, כולסטרול רגיל 274.

נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד בטן עליונה ובה הבודקת אמרה כי הכבד שלי שומני מאוד והבטן שלי מלאה גזים ושאני צריך דיאטה. התחלתי דיאטה לפני 3 חודשים אולם זה לא משנה שום דבר מבחינת משקלי. אני עושה פעילות ספורטיבית 3 פעמים בשבוע, אני לא מעשן, ולא שותה אלכוהול בכלל.

לאחר מכן, שלחו אותי לבדיקת קולונוסקופיה ארוכה, הרופאה אמרה שהכל תקין.

בעבר הייתי חולה בצהבת B ולטענת רופא המשפחה שלי דאז הבראתי לאחר לקיחת אנטיביוטיקה.

נתנו לי מלא כדורים לקחת, בהתחלה לקחתי XENICAL שלא עזר בכלל (לטענת רופאת הגסטרו התרופה לא מועילה במקרה שלי), OMEPRADEX 40MG, COLOTAL .
    אף חד מהכדורים לא שינו או שיפרו את המצב.

אני במצב כיום שהבטן שלי הרבה פעמים כואבת או נפוחה, אני לא שותה מוצרי חלב, אוכל ירקות ובשר נטול שומן, אוכל ללא שמן, ועדיין כל הנ"ל לא משנה את מצבי.
    גובהי 173 משקלי היום 90 ק"ג

לפי מה שקראתי באינטרנט, כל התוצאות והאבחנות מעידות על איזושהיא מחלת כבד או בעייה בתפקוד כבד, משהו שהרופאים שטיפלו בי עד היום טוענים שזה לא נכון.

מה מלצתך ? חוו"ד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בתפקודי כבד

הוספת תגובה

• כבד

ד''ר סטיבן מלניק
    07/04/2009

הבעיה בכבד יכולה להיות כבד שומני אך צריך לבדוק HBV DNA - כמות הנגיף בדם. אם גבוה יש לחשוד על דלקת בכבד מסוגB.
    לא ברור לי למה לא יורדים במשקל ורצוי להבדק אצל דיאטנית. העודף משקל יכול להחמיר צרבת ויש צורך להוכיח זאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו