מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת גסטרוסקופיהאורן10/04/2009
שלום.
בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי קיבלתי אבחנה:
Small Sliding Hiatal Hernia Reflux Esophagitis Gr1 GAstric
Polyps
אבל אין לי שום סימפטומים.
איך מטפלים באבחנה הזאת והאם ניתן לרפא את זה אחת ולתמיד או שזה משהו כרוני?
נתנו לי תרופה בשם "אומפרדקס" לחודש, האם זה יעיל וכמה זמן צריך לשתות את זה בדר"כ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק11/04/2009מצאו דלקת קלה בושט ופוליפים בקיבה.
לגבי הדלקת בושט זה בגלל רפלוקס- חזרת חומצה מהקיבה לושט. אומפרדקס טיפול יעיל- והמשך הטיפול לפי התגובה בתיאום עם רופא גסטרו.
הפוליפ- צריך לראות תשובת ביופסיה ואם יש חיידק הליקובקטר ואז להחליט לגבי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אורן12/04/2009תודה רבה על המענה המהיר.
בקשר לפוליפים, זאת כבר פעם שניה שהם נוצרים. בפעם הקודמת, לפני שנה, עשיתי גסטרוסקופיה והיו לי 10 פוליפים בקיבה בגודל של עד 1 ס"מ והרופא הוריד אותם. עכשיו, לאחר שנה, שוב הופיעו קרוב לעשרה פוליפים קטנים יותר (1 מ"מ) והוא כבר לא הוריד אותם הפעם אלא אמר לחזור לבדיקה בעוד שנה.
עשיתי גם בדיקה לחיידק הליקובוקטר כבר לפני שנה ולא היה לי חיידק.
אז האם יש טיפול כלשהו לבעיית הפוליפים החוזרים או שאצטרך לעשות גסטרוסקופיה כל שנה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפים בקיבה
ד''ר יעקב מאור12/04/2009פוליפים בקיבה הינם יל-פי-רוב מסוג הקרוי היפרפלסטי-שאינו גידולי ואין לו גם נטיה להפוך לכזה. הווצרות פוליפים מסוג זה להפחתה או היעדר ביצור חומצה בקיבה. פוליפים מעל 1 ס"מ יש לכרות כוון שבאותו פוליפ יתכנו אלמנטים טרום-גידוליים. פוליפים קטנים יותר די לדגום בביופסיות. על-פי-רוב אין צורך במעקב אחרי פוליפים כאלה אם כי לעיתים תתכן הווצרות חוזרת של פוליפים די גדולים שיכולים לגרום להסתמנות כגון אנמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)