אנטיביוטיקה ושלשול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטיביוטיקה ושלשול
    אורית
    12/04/2009

שלום,
    לפני חודש עברתי ניתוח LP שאנט כתוצאה מפסאודוטומר צרברי. כעשרה ימים לאחר הניתוח אושפזתי בעקבות זיהום, וטופלתי באנטיביוטיקה. בתחילה דרך הפה, ובעשרת הימים הנותרים דרך הוריד - 6 גרם ביום. עם שחרורי מבית החולים (לפני שבוע) הרופא הורה לקחת צפורל - 2 ג' ביום (500X4). מתחילת נטילת הצפורל אני סובלת משלשול. אני נוטלת את הכדור עם אוכל לרוב (למעט הכדור שאני לוקחת בזמן השינה) אך כשעה לאחר נטילתו נאלצת לגשת לשירותים. בימים האחרונים השלשול החריף, ואני סובלת מכאבי בטן ומוצאת את עצמי אחת לשעה שעתיים בשירותים. אני אמורה להמשיך לקחת את הצפורל עוד חמישה ימים, אך לא יודעת מה עלי לעשות, כי אינני במצב לאכול משהו יחד עם הכדור שכן זה מריץ אותי מהר יותר לשירותים, וגם כאבי הבטן מקשים עלי לתפקד ואני רוב היום בשכיבה.
    האם תוכל לייעץ לי מה עלי לעשות?
    תודה
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה ושלשול

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה ושלשול

ד''ר יעקב מאור
    12/04/2009

ראשית יש צורך בהערכה ובעיקר נטילת דגימת צואה לרעלן של החיידק קלוסטרידיום דיפיציל, המופרש על רקע שימוש באנטיביוטיקה רחבת טווח. חיידק זה עלול לגרום לדלקת במעי הגס. באם ניתן להפסיק את הטיפול האנטיביוטי הדבר מאוד רצוי ויכול לשפר את המצב. בכל מקרה עד לקבלת התשובות של בדיקת הצואה רצוי להתחיל טיפול במטרוג'יל (פלג'יל) בהמלצת רופא המשפחה. באם לאחר מספר ימי טיפול המצב אינו משתפר עליך לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה ובאם המצב מחמיר אף לקבל הפניה לאישפוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו