עצירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות
    סיגל
    13/04/2009

אני סובלת מעצירות למעלה מעשר שנים ומאובחנת בIBS מאחר וראיתי שהבדיקות תקינות ואין מה לעשות איתי (ניסיתי הכל התזונה שלי תקינה פעילות גופנית קבועה)למדתי לחיות עם זה.
    רק שבחודש האחרון זה החמיר והיבסלקס שאני לוקחת ועוזר בדר"כ לא עזר וגם לא חוקן ,הבטן מתנפחת ומתכווצת וכואבת מרוב התאמצות הראש קצת כואב,ועייפות.הלכתי לפרופ' שאחרי ששמע מה שאני אומרת אמר לי חד משמעית אין מה לעשות,היה נראה לי מוזר שהוא לא שואל שום דבר לא בדיקה כלום.שאלתי אותו אם אחרי מה שסיפרתי על שינוים בהרגלים וכאבים הוא לא חושב לבדוק משהו? אז הוא אמר טוב נעשה קולוסקופיה למרות שאני לא חושב שצריך.אני יצאתי מאוכזבת שאלתי היא אם אכן אין מה לעשות? ואם בכלל כדאי לי לעבור בדיקה כזו בכלל?(ועוד הוא מבצע אותה)אני בת 36

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• IBS

ד''ר יעקב מאור
    13/04/2009

באם אכן מדובר במעי רגיש הפתרונות האפשריים כוללים שינויים תזונתיים, תכשירים תרופתיים שונים, שימוש בפרוביוטיקה (חייקים טובים), טיפולים אלטרנטיביים כגון היפנוזה ודיקור סיני, כך שקימים פתרונות למעי רגיש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קונוסקופיה

סיגל
    13/04/2009

תודה על תגובתך.אני תזונאית במקצועי ופועלת ע"פ כל כללי התזונה,שאלתי היא האם לאור האמור לעיל יש עילה לקולונסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד"ר יעקב מאור
    13/04/2009

ההחלטה על בדיקה כגון קולונוסקופיה צריכה להלקח על-סמך התרשמות בלתי-אמצעית מהתלונות. בהחלטה נילקחים בחשבון גם הגיל וסיפור משפחתי של סרטן המעי הגס או פוליפים במעי הגס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו