מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוליטיס - סמוינירה13/04/2009
אובחנתי כחולת קוליטיס לפני כארבע שנים. מאז אני בטיפול רפאסל 1 גר 3 פעמים ביום. מאז האבחנה לא עברתי שוב בדיקת קולונסקופיה. להערכתי אני ברמיסיה- אין שלשולים ואין יציאות תכופות. לעיתים נדירות קיים מצב בו מתווסף ריר ומעט דימום לצואה אך במצב זה אני מגבירה את המינון של התרופות, ושותה מיץ אלוורה ואומגה 3 והמצב מתמתן.
שאלתי - האם המחלה יכולה להיות פעילה ללא תסמינים חיצוניים?
עברתי לפני כחודשיים בדיקות כלליות, כולל בדיקות דם כלליות וכל הערכים תקינים לחלוטין - ברזל, B12 וכו', גם שקיעת דם הייתה תקינה. האם יכול להיות מצב בו המחלה פעילה באופן סמוי?
שאלה נוספת- איך ניתן להגדיר מצב של 'התקף'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר יעקב מאור14/04/2009מטרת הטיפול הינה עדיין השגת הפוגה קלינית!!!, דהיינו, מצב כפי שאת מתארת: יציאות תקינות ללא דמם, בדיקות דם בסיסיות תקינות ובעיקר שקיעת דם או CRP, רמת המוגלובין, ורמת חלבון האלבומין תקינים. באם את חולה פחות מ- 8 שנים אין צורך לחזור על קולונוסקופיה למרות שיתכן מצב של הפוגה קלינית כפי שתיארתי עם דלקת מעי פעילה בקולונוסקופיה.
לאחר 8 שנים יש לבצע קולונוסקופיה בכדי לעקוב אחר שינויים טרום סרטניים שעלולים להתפתח בקוליטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)