קוליטיס - סמוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוליטיס - סמוי
    נירה
    13/04/2009

אובחנתי כחולת קוליטיס לפני כארבע שנים. מאז אני בטיפול רפאסל 1 גר 3 פעמים ביום. מאז האבחנה לא עברתי שוב בדיקת קולונסקופיה. להערכתי אני ברמיסיה- אין שלשולים ואין יציאות תכופות. לעיתים נדירות קיים מצב בו מתווסף ריר ומעט דימום לצואה אך במצב זה אני מגבירה את המינון של התרופות, ושותה מיץ אלוורה ואומגה 3 והמצב מתמתן.
    שאלתי - האם המחלה יכולה להיות פעילה ללא תסמינים חיצוניים?
    עברתי לפני כחודשיים בדיקות כלליות, כולל בדיקות דם כלליות וכל הערכים תקינים לחלוטין - ברזל, B12 וכו', גם שקיעת דם הייתה תקינה. האם יכול להיות מצב בו המחלה פעילה באופן סמוי?
    שאלה נוספת- איך ניתן להגדיר מצב של 'התקף'?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס - סמוי

הוספת תגובה

• קוליטיס

ד''ר יעקב מאור
    14/04/2009

מטרת הטיפול הינה עדיין השגת הפוגה קלינית!!!, דהיינו, מצב כפי שאת מתארת: יציאות תקינות ללא דמם, בדיקות דם בסיסיות תקינות ובעיקר שקיעת דם או CRP, רמת המוגלובין, ורמת חלבון האלבומין תקינים. באם את חולה פחות מ- 8 שנים אין צורך לחזור על קולונוסקופיה למרות שיתכן מצב של הפוגה קלינית כפי שתיארתי עם דלקת מעי פעילה בקולונוסקופיה.
    לאחר 8 שנים יש לבצע קולונוסקופיה בכדי לעקוב אחר שינויים טרום סרטניים שעלולים להתפתח בקוליטיס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו