האם גרד קשור לבעיה בכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם גרד קשור לבעיה בכבד
    ישראל32
    18/04/2009

שלום, אני מתגרד תקופה ארוכה לסירוגין (יכול להופיע ליומים, להיעלם לשבועיים ולחזור שוב), אין סיבה מיוחדת מתי זה מגיע ומתי נעלם.
    הייתי אצל מומחה למחלות כבד מספר פעמים, ביצענו המון בדיקות וכולן יצאו תקינות.
    צהבות A,B,C שליליות, מחלת וילסון שלילית, בוצע אף MRCP שהראה שדרכי המרה וצינור הלבלב הראשי תקין.
    רופא הכבד אמר לי שהגירוד שאני מציין שונה מגירוד של מחלת כבד (אני לא מתגרד עד זוב דם, זה לא קורה כל יום אך כבר במשך תקופה של יותר משנה) ולדעתו אין קשר לבעית כבד ואין צורך בבדיקות נוספות. כבר הייתי בעבר אצל רופא אלרגיה ורופא עור והם קבעו שאין לי אלרגיה או בעיה בעור.
    מה יכולה להיות הסיבה והאם מומחה הכבד צודק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם גרד קשור לבעיה בכבד

הוספת תגובה

• גרד

ד''ר יעקב מאור
    18/04/2009

אני מניח שאם פנית למומחה למחלות כבד יש לך הפרעה בבדיקות הדם הקשורות לכבד. יש לציין כי גרד במחלות כבד מופיע בעיקר בסוג מחלות מסוים (מחלות בהן קיימת הפרעה בהפרשת המרה מהכבד למעי) או במחלת כבד מתקדמת עם עליה ברמת הבילירובין ואני מניח שהמומחה למחלות כבד התיחס או אמור להתיחס לכוונים אלה כולל ביצוע ביופסיה של הכבד במידת הצורך. אינני סבור שניתן על-פי תיאור לודא מה מקור הגרד. בכל מקר ניתן לטפל בתסמין עצמו (בגרד) בתכשירים שונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באם גרד קשור למחלת כבד

ישראל32
    18/04/2009

לגבי תפקודי כבד, לפני כמה חודשים היו לא תקינים (ALT,AST,ALP), כעת בבדיקות הכל תקין.
    בילירוין תקין כל הזמן.
    ב-MRCP מודגש שאין כל הפרעה בדרכי מרה, כך שהאם ניתן לשלול מחלת כבד הגורמת לכך באופן מוחלט או להמשיך לברר?
    רופא הכבד אמר להפסיק את הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד

ד''ר יעקב מאור
    19/04/2009

באם הגרד ממשיך גם לאחר נירמול כל אנזימי הכבד יתכן שאכן התסמין (גרד) אינו נובע ממחלת כבד. בכל מקרה הייתי ממליץ על מעקב אצל מומחה למחלות כבד ובאם אנזימי הכבד יעלו שוב להשלים את הבירור כולל כאמור צורך בביופסית כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש איזשהו קשר לקנדידה?

ארז
    20/04/2009

התייעצתי עם הומופאת שאמר לי שלדעתו אם אני מתגרד אני סובל מקנדידה ולא משום דבר אחר, ושאף רופא בקופת חולים לא יאמר לי זאת ולא ייתן לי לעשות בדיקות לגילוי קנדידה כדי שלא ירפאו לי את זה ואני סתם אקנה משחות וקרמים דרך קופת חולים ויעשיר את הקופה.
    הוא הציע לי סידרה של 10 טיפולים נגד קנקידה והבטיח לי שלאחר מכן אני לא אתגרד יותר כי הוא6 ינקה לי את כל הרעלים מהגוף.
    האם אתה חושב שיש בסיס בדברים אלו, האם באמת ניתן בבדיקת דם פשוטה להחליט האם זה קנדידה ולטפל בכך?
    או שהם שרלטנים שמחפשים לעשות עליי כסף?
    אודה לך אם תוכל לתת לי תשובה מקצועית בעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה

ד''ר יעקב מאור
    22/04/2009

הרפואה הקונונציונלית אינה מכירה קשר בין קנדידה לגרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו