דלקת וושט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת וושט
    אייל
    19/04/2009

שלום סבלתי מגסטריטיס לפני כמעט כשנה
    במהלך המחלה לקחתי כחצי שנה את תרופת האומפרדקס 20 מג ולפעמים 40
    בשלב מסויים הבנתי שזה גורם לי לתופעות לוואי ולא ממש מרפא לי את הגסטריטיס...לכן עשיתי צום מיצי פירות וירקות למשך כמה ימים
    ואם הזמן הרגשתי שזה שיפר ואכן מצב הקיבה שלי הרבה יותר טוב.
    וכך הפסקתי בהדרגה לקחת את כדורי האומפרדקס,ואז הופיעו לי צרבות כרוניות...(משהו שלא סבלתי ממנו לפני כן)אז מידיי פעם לקחת טאמס כשממש הייתי צריך -אבל הרעיון מבחינתי היה להפסיק עם הכדורים מהסוג הזה.כמו-כן הבנתי שצרבות יכולות להופיע לאחר טיפול המתמשך באופמרדקס ושצריך לחכות...בנוסף שיניתי את התזונה שלי .
    כיום לאחר חודשיים אין לי צרבות אבל הנזק של הצרבות
    כנראה גרם לי לפציעה בוושט-וכשאני אני אוכל אני מרגיש כאבים בצד הימני.
    אני מזכיר שכרגע אין לי צרבות ואין טעם שאחזור לקחת את הכדורים הנ"ל.
    אך עדיין כשאני אוכל יש לי כאבים בצד ימין
    ואילו כאשר אני לועס בצד שמאל ומשתדל שהאוכל יירד לצד השמאלי של הוושט-אין לי כאבים.
    את צילום הבריום עוד לא עשיתי.
    אבל בהנחה שזו דלקות\פציעות בינונית שנגרמו מהצרבות
    יש לך הערכה כמה זמן אמורה הוושט להחלים?
    (בהנחה שאני לועס ובולע מהצד השמאל ובכך לא מגרה את הדלקת)
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת וושט

הוספת תגובה

• דלקת בושט

ד''ר יעקב מאור
    19/04/2009

צרבת הינו תסמין המחשיד על החזר חומצה מהקיבה לושט עם או ללא דלקת בושט. הכאב המתואר אינו אינדיקטיבי לקיום דלקת. הייתי ממליץ כי תבצע גסטרוסקופיה לבירור התסמינים. תרופות בולמות חומצה כגון אומפרדקס הינן הטיפול המועדף להחזר חומצה ואינן גורמות לצרבת! בכל מקרה הינך זקוק ליעוץ פרטני של גסטרואנטרולוג מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו