אלכוהול ונטילת כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלכוהול ונטילת כדורים
    עידן
    19/04/2009

שלום לכם

אני נוטל ריטלין ( חצי כדור לערך אחת ליומיים) ו- וואבן ( חצי כדור בערך אחת למס' ימים - אחת לשבוע)

כמו כן, אני אוהב לשתות כוס יין אדום עם ארוחת הערב בתידורת כמעט יום יומית ומידי פעם כוסית ויסקי. אני בן 35 בריא .

האם אני מסכן את הכבד/ כליות או איבר פנימי אחר בשל נטילת הכדורים ושתיית האלכוהול?

תודה

עידן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול ונטילת כדורים

הוספת תגובה

• אלכוהול

ד''ר סטיבן מלניק
    19/04/2009

לדעתי זה בסדר אך לא מומלץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יכול להרחיב?

עידן
    20/04/2009

למשל :
    1. מה היא הכמות המותרת של אלכוהול?
    2. כו כן ידוע לי שהכדורים האלו מתפרקים לאחר מס' שעות- האם ביום בו לא נטלתי כדור מותר לי לשתות?
    3. ובכלל- כמה זמן אחרי חצי כדור ריטלין או וואבן מותר לשתות?

תודה . עידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להרחיב

ד''ר יעקב מאור
    22/04/2009

אלכוהול גורם להפעלת מערכות אנזימטיות בכבד שאחראיות גם על פירוק תרופות וכך רמת התרופה הופכת לבלתי צפויה (גבוהה או נמוכה מידי). ישנן תרופות כגון ובן הפועלות על אותם קולטנים (רצפטורים) במוח כמו אלכוהול. לכן באופן עקרוני יש להמנע ככל הניתן משילוב של אלכוהול ותרופות, אם כי אין מנה בטוחה לאלכוהול באנשים הנוטלים תרופות. עליך לקרוא היטב את ההוראות לצרכן המצורפות לתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו