כבר שנים על לוסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבר שנים על לוסק
    בנר
    26/04/2009

אני לוקחת לוסק יום יום,כבר מספר שנים ,בגלל צרבות,עם הלוסק כמעט שאין לי צרבות,בבדיקה מצאו הרנייה קלה,
    לאחרונה מופיע הרבה מידע באינטרנט על כך שהצרבות נובעות לרוב דוקא מחוסר בחומצה בקיבה ולא מעודף ,כי אני מודאגת מהעובדה שאני לוקחת לוסק כבר מספר שנים והסוף לא נראה באופק,
    הבנתי שהשיטות הניתוחיות השונות ,לא מומלצות כי הן כרוכות בהרבה תו]פעות לואי,
    בכל אופן ,האם צ4ריך לבצע בדיקות כל שהן בגלל לקיחת הלוסק תקופה כה ארוכה?האם אכן הבעייה נובעת לפעמים מחוסר חומצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבר שנים על לוסק

הוספת תגובה

• לוסק

ד''ר יעקב מאור
    26/04/2009

צרבת ניגרמת מהחזר הפרשות רירית (מיצי) הקיבה לושט. התוכן על-פי-רוב הינו חומצי ולכן במרבית החולים כמו אצלך עוזר הטיפול בבולמי יצור חומצה כגון לוסק. במיעוט המקרים התוכן המגרה את הושט אינו חומצי (למשל הפרשות מהתרסריון). אין צורך לבצע בדיקות מיוחדות במעקב אחרי חולים שנוטלים לוסק לתקופות ממושכות. יש חוקרים המצדדים בהכחדת חיידק ההליקובקטר במקרים כאלה. האם ניסת להפחית את מינון הלוסק או להפסיק נטילתו לתקופה מסוימת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו