כאבים בבטן העליונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בבטן העליונה
    ארז
    14/08/2007

שלום

שמי ארז ואני כבן 30 , מזה מספר שנים אני סובל מכאבים בבטן העליונה שבאים בצורת התקף חד

לעיתים יום אחרי יום ולעיתים יכולים לעבור מספר חודשים בין התקף להתקף.

חש בעיקר כאב/לחץ עז(כאילו מנפחים בלון) באזור הבטן העליונה והחזה ולעיתים הכאב מקרין לגב

וחולף לאחר מספר דקות.

לפני כשנה ערכתי בדיקות דם מקיפות שכללו גם תפקודי כבד והן נמצאו תקינות.

US בטן עליונה שערכתי לפני כשבועיים היה תקין אף הוא ונאמר בו בין השאר "כבד-גודל רגיל

מרקם הומוגני ,דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות כיס מרה-כיס ודרכי מרה תקינים"

ושאלתי היא כזאת:האם יתכן שאני סובל מאבנים בדרכי המרה ואלו לא אותרו ב US? והאם ישנן

סיבות אפשריות לכאבים אלו וישנה סכנה בכך שאני כל כך הרבה זמן סובל מכאבים אלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן העליונה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן עליונה

ד''ר יעקב מאור
    14/08/2007

רגישות ה- US לגילוי אבנים בכיס-המרה גבוהה מאוד. אם עדיין קיים חשד גבוה לקיום אבנים יש לשקול בדיקה חוזרת ו/או ביצוע בדיקות אחרות כגון אולטראסאונד אנדוסקופי (מתמר אולטרסאונד המוצמד לקצה של מיכשור אופטי המוחדר לתוך הקיבה) לגילוי אבנים בכיס-המרה (או בדרכי המרה). במקביל יש לבדוק סיבות אחרות לכאב בטן בהתיעצות עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
    תלונות הנימשכות זמן רב מצביעות על-פי-רוב על מחלה שפירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו