קראון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קראון
    גלי
    03/05/2009

שלום לפני כ-10 שנים כרתו לי את האיליום הסופי. שאלתי .מלחי מרה מה הקשר שלהם לאליום הסופי ? יש לי כולסטרול גבוה האם קשור לנושא מלחי המרה ואם כן האם ישנה דרך להשלים את התפקיד שלהם? ותוצאה של בדיקת ויטמין D 4.0נמוך מאוד המליצו לי לבלוע כדור להשלמה איזה דרך עדיפה עם המגבלה של החלק החסר, האם יש זריקות או דרך אחרת לא דרך מערכת העיכול
    המון תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קראון

הוספת תגובה

• קראון

ד''ר יעקב מאור
    03/05/2009

האילאום הסופי אחראי על ספיגת מלחי המרה וחזרתם לכבד. באם ניכרת קטע משמעותי של האילאום יתכן באופן נדיר מצב של מחסור במלחי מרה העלול לגרום לתת-ספיגה של שומנים. ויטמין D הינו אחד מהויטמינים המסיסים בשומן ועלולים לא להספג במערכת העיכול כאשר יש תת-ספיגה של שומנים. אינני משוכנע שזה המצה אצלך, היות ותת-ספיגת שומן הינו מצב נדיר המתבטא בשלשול הקרוי סטאטוריאה. בנוסף, ויטמין D בגוף נוצר גם בעור כתוצאה מחשיפה לשמש. הכל מקרה ניתן להשלים את החוסר בויטמין D בתכשיר דרך הפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו