מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטאזיס - הריונותמורן04/05/2009
שלום רב,
אני בת 30 , אם ל 2 בנות . בסוף ההריון הראשון סבלתי מגרד טורדני במיוחד בעיקר בגפיים . בהריון השני הופיע הגרד מוקדם יותר ובדרגה הרבה יותר קשה שממש לא איפשרה לי לתפקד , בסופו של דבר הגעתי לחדר מיון ושם התברר שתפקודי הכבד שלי לא טובים ,אישפזו אותי וזירזו את הלידה . גם לאחר הלידה הגרד נמשך אומנם בדרגה נמוכה בהרבה - אבל רק לאחר חודשיים תפקודי הכבד חזרו למצבם הנורמאלי . הרופא תיאר את התופעה ככולסטאזיס של הריון ואמר שההפרעה מתאזנת עם סיום ההריון .
בבית החולים ציינו שבמידה ויהיה הריון נוסף , רצוי להגיע לזירוז בשלבים מוקדמים יותר .
שאלתי לכם היא : האם מצב זה עשוי לגרום לנזקים עתידיים לכבד ? האם יש להיבדק לפני שמתוכנן הריון נוסף ? מה ההשלכות העתידיות של כולסטאזיס בהריון ?
תודה ויום טוב ,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטזיס הריוני
ד"ר יעקב מאור04/05/20091. כולסטזיס הריוני מסתיים סמוך ללידה והייתי ממליץ שתעקבי אחר אנזימי הכבד לראות באם אין מחלת כבד כרונית(לא בזמן הריון) שאינך מודעת לה.
2. כולסטזיס הריונית אינה חייבת להופיע בכל הריון.
3. הכולסטזיס אינו מסכן את הכבד האימהי, אך בעייתי מבחינת העובר. הסיכון לעובר יורד מאוד עם שימוש במלחי מרה מסוג חומצה אורסודאוקסיכולית - אורסוליט.
4. תיזמון הלידה צריך להיות משיקוליים מילדותיים - כלומר מצב העובר בניטור צמוד שלו ולא הייתי ממליץ הקדמת לידה באופן גורף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)