טיפול אחרי השתלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול אחרי השתלה
    לאה
    16/08/2007

עברתי השתלה וה נגיף הפטיטיס סי שוב גורם לעלית אנזימי כבד .היציעו לי טיפול אך ה אינטרפרון מוריד לי את הספירה כך שאינני יכולה לקבל את הטיפול כל שבוע .מה ניתן לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אחרי השתלה

הוספת תגובה

• טיפול לאחר השתלה

ד''ר יעקב מאור
    17/08/2007

אני מניח שאת במעקב מומחים למחלות כבד במרכז השתלה.
    זיהום בהפטיטיס C חוזר במרבית הכבדים המושתלים ובחלק מהחולים מתלווה לכך דלקת המתבטאת בעליה באנזימי הכבד. במצב זה יש לשלול סיבות אחרות לעלית אנזימי הכבד - למשל דחית שתל, שמתבצעת על-ידי ביופסית כבד. במקרה של דלקת מהפטיטיס C הטיפול המומלץ כולל פאג-אינטרפרון וריבוירין. טיפול זה כרוך בתופעות לוואי בעיקר במושתלי כבד כאשר התופעה העיקרית הינה ירידה בספירות הדם. בכדי להתגבר על תופעה זו ניתן לטפל בפקטורי צמיחה הכוללים: רקורמון או אפררקס לכדוריות הדם האדומות (המוגלובין) ונאופוגן לספירת הדם הלבנה. שילוב פקטורים אלה יכולים לסייע בהתמדה בטיפול כנגד הוירוס. יש לציין כי קיימים קשיים מצד קופות-החולים לאשר תוספת תרופות אלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו