תפקודי כבד גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד גבוהים
    א.שני
    14/05/2009

שלום רב,
    אני חצי שנה אחרי לידת תאומים, הלידה בוצעה בניתוח קיסרי בשל רמת טסיות נמוכה ובשל תפקודי כבד גבוהים.
    אני עושה בדיקות דם על מנת לוודא שהתפקודי כבד במגמת ירידה ועשיתי שוב בתאריך 12/05/09 וזה מה שיצא: bilirubin total 0.7
    bilirubin direct 0.14
    got (ast 97
    gpt alt 96
    ggt 57
    alk phosphatase 122
    ldh 382
    אני ממש מבוהלת אני לא יודעת מה ניתן לעשות על מנת לאזן זאת.
    הרופאה שלי הפנתה אותי לאולטראסאונד בטן ולרופא גסטרו אך התורים עוד חודש וחצי מה עלי לעשות? (גילי 27 אם זה רלוונטי)
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד''ר יעקב מאור
    15/05/2009

באם ההפרעה באנזימי הכבד (המכונים בטעות תיפקודי כבד) מתמידים 6 חודשים לאחר הלידה הרי שמדובר בהפרעה כבדית כרונית שאינה קשורה להריון. באם מספר הטסיות עלה לנורמה הרי שמדובר בהפרעה לא קשה הדורשת בירור של מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג העוסק במחלות כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

מודאגת
    21/05/2009

המצב אצלי כמעט זהה. אני שנה אחרי לידה (ניתוח קיסרי עקב אנזימי כבד גבוהים) בת 29 אין לי כאבים או שום סימפטומים חוץ מבדיקות הדם. עשיתי כל בדיקה אפשרית כולל ביופסיה של הכבד שהראתה דלקת קלה בכבד ללא נזק בכבד. זה לא כבד שומני, לא צליאק, לא הפטיטיס מסוג שהוא או אף מחלה שהרופא נתן לי לבדוק.

האם זה אפשרי לחיות עם תפקודי כבד מוגברים בלי שום סיבוכים במהלך כל החיים? האם זה משפיע על אפשרות להריונות נוספים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

מודאגת
    21/05/2009

הממצא היחיד היה באולטרסאונד בטן שבו נצפו אבנים בכיס מרה ו-2 המנגיומות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד''ר יעקב מאור
    24/05/2009

באם הבירור לא העלה מאום פרט לדלקת קלה הרי מצבך טוב והסיכוי לפתח מחלה משמעותית בכבד נמוך. בכל מקרה ממליץ שתמשיכי מעקב של מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג העוסק במחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו