מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בטריגליצרידיםשרה17/08/2007
שלום רב,
אני עושה דיאטה מיוחדת, ובחודשיים האחרונים הורדתי את רמת הטריגליצרידים מ- 310 ל- 143. לפני כמה שנים נאמר לי שיש לי כבד שומני, ורק להיות במעקב בעוד כמה שנים.
האם הירידה בטרי' משמועתה שהכבד "משתפר"? האנזימים שלי תמיד בגבול התחתון של הנורמה. לפני שנים רבות גם היתה לי צהבת מסוג 1.יש מקום לשמחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בטריגליצרידים
ד''ר יעקב מאור17/08/2007עלית טריגליצרידים הינה חלק מתסמונת מטבולית הכוללת גם עודף משקל (בעיקר באיזור הבטן) והפרעה במשק הסוכר (ובמקרה הקיצוני סוכרת) במסגרת תסמונת מטבולית זו ניצפה לעיתים גם כבד שומני, מצב בו יש הצטברות שומנים בתוך תאי הכבד. כבד שומני לעיתים לא שכיחות מלווה בנזק לתאי הכבד ונדיר אף יותר להפרעה כבדית משמעותית. הצעד הטיפולי הראשוני והעיקרי ושהינו אף האמצעי המוכח היחיד לטיפול בבעיה הוא תיקון "גורמי הסיכון" דהיינו דיאטה לעודף משקל ויתר טריגליצרידים שיכולים להתלוות לכך. אין הוכחה לכך שאנזימי כבד תקינים מצביעים על היעדר נזק לכבד ולהיפך עליה באנזימי הכבד אינה מעידה בהכרח על קיום נזק כזה.
להפטיטיס A (אם לכך הכוונה) אין קשר למצב הכבד השומנ שכן לאחריו הכבד חוזר למצב תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לשאלה שלי
שרה17/08/2007האם העובדה שרמת הטרי' ירדה לרמה נורמילת אומר שגם השומן שבכבד יוצא? שהכבד מבריא?
תודה, שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לשאלה שלי
ד"ר יעקב מאור17/08/2007לשאלה ששאלת לא קיימת תשובה החלטית במחקר הרפואי. אולם, כפי שציינתי ממחקרים עם מספר מועט של אנשים עם כבד שומני מסיבות שונות (לוא דווקא בגלל רמת טריגליצרידים גבוהה) הסתבר שבאמצעות דיאטה מתונה ומדורגת חל שיפור בפרמטרים כמו אחוז תאי הכבד שבהם הצטבר שומן ופרמטרים אחרים שניראים בביופסית כבד.
עלי להדגיש שוב כי הצטברות שומן בתאי הכבד כשלעצמה (ללא נזק נלווה לתאי הכבד) אינה בעייתית מבחינת התפתחות מחלת כבד משמעותית בעתיד.
בכדי לענות על שאלתך נידרש מחקר בעייתי מאוד הכולל ניבדקים רבים עם טריגליצרידים גבוהים ואנזימי כבד תקינים!!! בהם יבוצעו ביופסיות כבד עוקבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרה17/08/2007אוקיי, הבנתי שבעצם אי אפשר לדעת. הדרך היחידה לדעת מה מצב הכבד היא רק באולטרסאונד?
תודה על התשובות המהירות ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד''ר יעקב מאור18/08/2007שרה,
עלי להדגיש שוב שרק ביופסית כבד!!! מבהירה את מצב הכבד לאשורו. האולטראסאונד נותן הערכה מסוימת על "כמות השומן" שהצטברה בכבד. על-פי-רוב אין מבצעים ביופסיה בהיות שהטיפול אינו משתנה על-פי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)