מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ההמנגיומה עלולה לחזור?ענת19/08/2007
אני בת 52 ,מזה 10 שנים אני לוקחת הורמונים בצורת מדבקות וזאת לאחר כריתת רחם ושחלות. לפני 1/2 שנה נתגלתה אצלי המנגיומה בכבד בגודל כ-12 ס"מ
עברתי ניתוח וכריתה חלקי של הכבד (אונה שמאלית)
עד היום אני סובלת מכאבים באיזור הניתוח שלאחר ביקורת אצל הרופאים
טענו שזה הרניה ועליי לעבור ניתוח נוסף לאחר שנה מהניתוח הראשון
שאלתי היא: האם ההמנגיומה עלולה לחזור ? האם להורמונים יש השפעה על גידולים סרטניים או לא סרטניים?
תודה מראש לתגובתכם
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכבד
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2007בדרך כלל המגיומה לא חוזרת אחרי כירוגיה אך לרוב אין צורך בניתוח. בגודל של 12 ס"מ יש בהחלת צורך לשקול ניתוח.
העדות לגבי קשר להורמונים לא מוצק ולא מומלץ להמנע מהורמונים. אפשר גם לעקב במהלך הריון אבל רק אם> 10 ס"מ בקוטר. ניתן להמשיך בנטילת הגלולה למניעת הריון לאחר יעות מאתים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנגיומה בכבד
אמילי20/01/2009מזה 4 שנים שאני סובלת מכאבים חזקים בבטן עליונה מימין. באיבחון שעברתי התגלתה המנגיומה בגודל של 8.2 ס"מ. היושבת בשער הכבד ומלפפת את כלי הדם. הרופאים מתקשים להסביר את הכאבים כי לטענתם המנגיומה לא גורמת לכאבים. אך מאידך אין כל ממצא אחר, גם לא אורטופדי היכול להסביר את הכאבים הללו..חוץ מההמנגיומה... האם לעל-פי נסיונך המנגיומות כן יכולות לגרום לכאבים? כמו כן מידי פעם כפות הידים שלי וכפות הרגלים ממש צהובות..בבדיקות הדם שלי הבילרובין הישר קצת גבוה. אבל הרופא לא רואה בזה בעיה... אודה לתגובתך אמילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנגיומה
ד''ר סטיבן מלניק20/01/2009המנגיומה יכולה לגרום לכאבים ויתכן שזה הסבר.
אנני חושב שזה קשור לידיים צהובות - וגם אין צהבת אם בילירובין לא מעל 4.
יתכן קרוטין שמקורו מירקות כגון אכילת גזר ועגבניות. מציע לבדוק אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 המנגיומות ענקיות
רחלי05/12/2009שלום
לפני 6 שנים התגלו אצלי 3 המנגיומות ענקיות בקוטר של 5,6, ו-8 ס"מ בשתי האונות. בבדיקה אחרונה הגדולה מתקרבת ל-10 ס"מ. לא הומלץ ניתוח בינתיים אלא המשך מעקב. כשאני מתאמצת בעיקר אני מרגישה לחץ, דקירות ולפעמים אףכאב חד. האם מומלץ ניתוח בגלל סיכון של דימום? איך מרגישים שיש דימום חו"ח? יש סיכון בניתוח? אני בת 59, בריאה ומודאגת.
תודה רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחלי
ד''ר יעקב מאור06/12/2009המנגיומות גם בגודל כזה אינן נוטות לדמם. הכאב מהמנגיומות ניגרם בעיקר כאשר נוצר קריש דם בתוך ההמנגיומה. בכל מקרה יש לשקול את הסיכון הניתוחי, האפשרות שהכאב יתמיד גם לאחר ניתוח מול אי-הנוחות הנוכחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)