בדוקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדוקות דם
    אילנה
    03/06/2009

שלום רב!
    עקב בדיקות דם הקודמות שגיולו

ALT(GPT) 79.54 U/L
    פניתי למומחה למחלות דרכי העיכול ומחלות כבד הוא נתן לי לבצע בדיקות נוספות. הפעם בין התוצאות תקינות מופעים נתונים הבאים:

ANA POSITIVE
    ANTI DS DNA 32.00 IU/ML Positive

מה זה אומר?
    האם יש מקום לחשש?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדוקות דם

הוספת תגובה

• אילנה

ד''ר יעקב מאור
    04/06/2009

קיימת אפשרות שאת סובלת ממחלה אוטואימונית של הכבד שבה מערכת החיסון שלך פועלת נגד ריקמת הכבד. כדי להגיע לאבחנה מדויקת יש צורך להשלים בדיקות דם נוספות, כמו-גם צורך בביופסית כבד. הביופסיה גם מגלה את חומרת המחלה. הטיפול כולל תרופות המדכאות את מערכת החיסון כשהתרופות העיקריות הינן סטרואידים (פרדניזון) ואימורן. טיפול זה יעיל מאוד במרבית המקרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

אילנה
    04/06/2009

אני בת 36. לא מעשנת , לא בעבר ולא עכשיו. לא שותה משקאות חריפים. אין לי עדיין ילדים. איך המחלה משפיעה להריון? האם ביופסיה של הכבד בדיקה רגילה או יש לה תופעות? תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילנה

ד''ר יעקב מאור
    04/06/2009

אני סבור כי עליך לקבל אינפורמציה פרטנית!!! ממומחה למחלות כבד או ממומחה לגסטרואנטרולוגיה העוסק במחלות כבד. כל זה בהתייחס לנתוניך הספציפיים. ככלל מחלה לא מאוזנת עלולה לשבש את היכולת להרות ובמידה שקיים הריון חוסר איזון עלול להשפיע על מהלך ההריון ועל העובר. לכן אני ממליץ כי לפני כניסה להריון יגיעו לאבחנה מדויקת. לגבי ביופסיה מדובר בדיקור במחט באיזור הצלעות מימין לאחר אילחוש מקומי (כמו אצל רופא שיניים). הפעולה יכולה לגרום לעיתים לכאב המוקל על-פי-רוב באמצעות משככי כאבים. הסיבוך המשמעותי הינו דימום המתרחש ב- 0.5%. לרוב דימום זה חולף בהשגחה בבית-חולים ומתן דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד...

אילנה
    05/06/2009

אני בטוח אתחיל בבירור המהיר אצל המומחים... אך יש לי שאלה אחרונה (תודה על ההסברים הקודמים)... הבנתי שאין שום הסבר למחלות מסוג זה שחליתי... האם המחלה יכולה להופיע עקב כריתת כיס המרה? עברתי ניתוח לפני 8 שנים. אז לא ביררו ולא עשו לי בדיקות כמו עכשיו. עשו US והחליטו שיש לי כאבי בטן בגלל כיס המרה. תודה מראש על תשובתך.... לילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילנה

ד''ר יעקב מאור
    06/06/2009

אין קשר לכריתת כיס-מרה.
    כל טוב
    ד"ר מאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו