הכנה לקולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה לקולונוסקופיה
    אלי
    11/06/2009

ד.נ. קראתי בפרסומים שונים, וגם למדתי אותו הדבר מרופאיי, שיש להקפיד על ביצוע הוראות ההכנה לקולונוסקופיה ולהימנע מלעגל פינות. אבל, מה לעשות, אינני מסוגל בשום פנים ואופן, למרות כל מאמציי העצומים ורצוני הטוב, ולמרות הבנתי את חשיבות העניין, לבצע את ההוראות הללו כנדרש, בשל הטעם המגעיל הנורא של המרוקן. עשיתי הכנה לפני 4 שנים (אז היה זה סופודקס), וכמו כן לאחרונה פעם נוספת (הפעם עם מרוקן חדש, המגעיל לא פחות), ובשני המקרים לא הצלחתי לשתות יותר ממחצית הכמות הנדרשת. מה לעשות? אציין שאני בן 70+. אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• הכנה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/06/2009

ניתן לנסות חומר אחר בשם picosaax. ההכנה לא קלה. לעתים נדירות אנשים מתאשפזים ומחדירים זונדה לקיבה ונותנים החומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיקוסלקס

אלי
    14/06/2009

ד.נ. רופאי טוען שפיקוסלקס אינו מתאים לי, ולכן שאלתי נותרה במקומה, ללא תשובה. עוד אציין שאין לרופאי תשובה לשאלה שהיצגתי בפורום זה. אז האם מוטב לוותר על קולונוסקופיה נוספת, מאחר שבדיקה על בסיס של הכנה בלתי מספקת - איננה מהיימנה? בברכה, אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי

ד''ר יעקב מאור
    14/06/2009

אני סבור כמו ד"ר מלניק שבמקרים מסויימים שבדיקת הקולונוסקופיה (כמובן אם יש בה צורך) ניכשלה בגלל הכנה ירודה ויש צורך בהכנת מרוקן בגלל גיל גבוה מ- 60-70 שנים הרי ניתן לאשפז לצורך מתן המרוקן דרך זונדה במשך מספר שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו