מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורט ושלשוליםנדב15/06/2009
שלום רב,
אני מתאמן בריצות ארוכות(עד 10K ו21K) קרוב לשנה. לפני כחמישה חודשים התחלתי לשלשל תוך כדי הריצה, עם הזמן ולאורך הריצות התופעה נהייתה קבועה:
בכל ריצה, ובמיוחד בריצה עצימה וקשה, אני חייב לעצור ולשלשל. טרם לזה אני מרגיש לחץ הולך וגדל בבטן, בתחושה כאילו הבטן "חמה", עד שאני לא יכול להתאפק יותר, עוצר בצד ומשלשל. בריצות הארוכות של למעלה משעה, במקרה הטוב הדבר קורה פעם אחת, ובמקרה הרע שלוש פעמים ואפילו ארבע לעיתים.
כאשר אני לא בריצות אני מרבה ללכת לשירותים ביום - בין 2 ל-4 פעמים ביום כאשר לפעמים אני משלשל ולפעמים לא.
בהתחלה חשבתי שהתופעה קשורה לאכילה לפני הריצה וניסיתי לא לאכול שלוש שעות לפני, לאכול רק שעה לפני, לרוץ בבוקר, לרוץ בערב, לרוץ בצהריים. ניסיתי להפסיק לאכול סיבים שכן אמרו לי שהם מזרזים את תהליך האיכול. בקיצור - שום דבר לא עוזר והמצב נשאר ככה. לא משנה באיזו שעה ביום - ומה אכלתי לפני זה - בכל ריצה עצימה אני חייב לעצור לשלשל.
אציין שאני בריא באופן כללי ואין לי היסטוריה של בעיות בקיבה.
האם יש לך רעיון כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדב
ד''ר יעקב מאור15/06/2009הקשר אינו ברור והייתי ממליץ כי תבדק על-ידי מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)