מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא לא ברור בכבדאבנר16/06/2009
שלום רב,
בתאריך 2.6.09 עשיתי סיטי בטן ואגן בפרוטוקול אבנים בכליות (ללא חומרי ניגוד) על רקע אבן בכליה שהפריעה לי. לגבי הכליות כתוב בפענוח: בגודל ומיקום תקין. שופכן ימני תקין. ללא הידרונפרוזיס מימין. משמאל קיים הידרונפרוזיס קל עם הידרואורטר לכל אורכו עד לאבן בפיה (UJV)
קוטר האבן כ 4.5 מ"מ.
המפענח היה יסודי ורשם גם ממצאים שנתגלו ואינם קשורים לאבנים או לכליות. אחת הפסקאות כדלהלן: "הכבד תקין בגודל ובמרקם. מוקד היפודנסי בסגמנט 5, בעל צפיפות גבוהה משל ציסטה, ולכן דרושה קורולציה לאולטרה סאונד. כיס המרה ללא ממצא פתולוגי. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות.
לאור ממצא זה עשיתי אולטרה סאונד בטן בתאריך 14.6. תוצאות הבדיקה לא מעידות על המנגיומה אופיינית, אם כי לא שללו המנגיומה: "כבד אינו מוגדל, באונה הימנית הודגם מבנה היפואקואי באורך 1.3*1.7 ללא זרימת דם בתוכו. טיבו אינו ברור. להמשך בירור. כיס מרה ללא אבנים או דופן מעובה. דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. לבלב בגודל ומרקם תקין. רטרופריטניאום עליו ללא עדות לבלוטות מוגדלות או גושים. אאורטה ביטנית אינה מורחבת. טחול בגודל ומרקם תקינים. כליה ימנית בגודל תקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. אין עדות לאבנים או להידרונפרוזיס. שלפוחית השתן בעלת קיבולת רגילה. דפנות חלקים. לסיכום: בכבד הודגם מבנה היפואקואי שטיבו אינו ברור. להמשך בירור.
אני מבין שהאבן הכלייתית כנראה יצאה בימים שחלפו בין הסיטי לבין האולטרה סאונד.
באשר לממצא בכבד, מפענח האולטרה סאונד הסביר לי שבעוד שההיפואקואיות שלו אמנם איננה אופיינית להמנגיומה, בהחלט ישנן המנגיומות שנראות כך. הוא גם אמר שהעובדה שהמוקד בודד מחזקת את האפשרות שמדובר במשהו שפיר.
חשוב עוד לציין שלאור הממצאים, "דגתי" בדיקת סיטי זהה שעשיתי לפני כשנתיים וחצי (27.12.06 - בטן ואגן ללא חומרי ניגוד). בניגוד לסיטי החדש, הפענוח הטקסטואלי של בדיקה זאת לא התייחס כלל לכל איבר מלבד הכליה. אני מניח שזה מכיון שמטרת הבדיקה מלכתחילה הייתה למצוא אבן כלייתית.
לשמחתי היו לי, נוסף לפענוח הטקסטואלי, גם דיסקים של כל שלוש הבדיקות (שתי בדיקות סיטי ואחת אולטרה סאונד) ואותם הראיתי למפענחים בבית חולים, מתוך מטרה לבדוק האם בבדיקות הסיטי מ 2006 קיים ממצא דומה בכבד, הם עברו על הבדיקות ביסודיות ואכן מצאו בסבירות גבוהה מאד ממצא דומה גם ב 2006. אציין שהם העירו כי הפרוטוקול של בדיקות הסיטי ממש לא מתאים לאבחנה מדוייקת של ממצאים מעין אלו, וככל הנראה לא היו שמים לב אליו כלל, אלמלא חיפשוהו במיוחד. לכן אמרו שהסיטי מ 2006 מראה בסבירות גבוהה כי הממצא כבר היה קיים אז אך זה לא בטוח במאה אחוז (קשה לראות בבירור עקב היעדר חומר ניגוד אבל בכל זאת רואים משהו והמיקום היה דומה מאד לבדיקה החדשה).
ניסיתי לתאר בצורה מהימנה ומסודרת את העניין ואת המידע הרלוונטי. מה דעתכם בנוגע לממצאים וכיצד הייתם ממליצים לפעול בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד''ר יעקב מאור16/06/2009התיחסות לאבני כליה כמובן תעשה על-ידי מומחה לאורולוגיה.
באשר לממצא בכבד הרי עשית את מרבית העבודה והוא התחקות אחרי ההסטוריה של הממצא. באם אכן מדובר באותו נגע בכבד כעת ולפני 3 שנים ואין שינוי מהותי בגודלו (שהוא קטן בכל מקרה), הסבירות כי מדובר בממצא שפיר גבוהה מאוד. הייתי ממליץ על מספר בדיקות דם ומעקב ב- US אחרי גודל הממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בעניין הממצא בכבד
אור16/06/2009ראשית תודה רבה!
בתגובתך כתבת כי היית ממליץ על מעקב באמצעות אולטרה סאונד וכן מספר בדיקות דם.
באיזו תדירות היית ממליץ לעשות אולטרסאונד?
אילו בדיקות דם כדאי לעשות?
האם היית ממליץ לעשות מיפוי איזוטופי? אני מבין שיש סיכוי לחייב באמצעותו המנגיומה או אדנומה או FNH, כי גודל הממצא עשוי להיות מספיק גדול על מנת שהמיפוי יתפוס.
שוב תודה רבה
אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
ד''ר יעקב מאור16/06/2009כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)