קצת לחוצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת לחוצה
    מיכל
    22/08/2007

לפני כחודש דרך הבן שלי (בן שנתיים וחודשיים) על משהו בים - זכוכית אולי חתיכת עץ רטובה או כל דבר אחר - לא שמתי לב להמצאות של מזרק או משהו בסגנון במיוחד לאור העובדה כי זהו חוף מסודר בתשלום. שאלתי את הרופאת ילדים אם יש מקום לעשות בדיקה להפטיטיס או HIV מתוך הגעה מעולם התרופות ומודעות יתר לנושאים הללו (שוב למרות הדגשה כי לא שמתי לב להמצאות מזרק). לטענת 2 רופאות הילדים אין טעם בבדיקת הפטיטיס - טוענות שבחופים מסודרים אין מזרקים מזוהמים.
    לפני כשבוע הופיעו כתמים אדומים גדולים על האמות של בני (קרוב לפרק כף היד) הכתם הוא אדום, לא מגרד, ללא קשקשת. חשבתי שאולי זוהי תגובה אלרגית היות והמטפלת נתנה לו פסיפלורה ללא ידיעתי. אך הכתמים לא ירדו. הם הפכו במהלך השבוע לחומים ולאט לאט מתבהרים אך עדיין קיימים גם שבוע אחרי. כתמים אלה לא נמצאים בשום מקום אחר בגוף!
    האם יתכן ויש סימנים דרמטולוגים להפטיטיס בילדים התואמים ממצאים אלו או שאני סתם לחוצה.
    אשמח לתשובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצת לחוצה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    23/08/2007

לא נראה סביר שנגיפים יכולים לשרוד בסביבת הים. הכי עמיד אומנם הוא HBV אך כל הילדים מחוסנים בעת הלידה.
    כך שלדעתי אים מקום לדאגה ואני לא חושב שיש קשר לסימנים ברגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

מיכל
    23/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו