מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד שבא והולך מעל שנה בלי ממצאיםשלומי3229/06/2009
שלום, יש לי גרד בכל מיני מקומות בגוף שבא והולך, יש ימים שאני ממש מתגרד (כל פעם באיזור שונה בגוף) ויש ימים או אפילו תקופות של שבוע שבועיים רצופים שבהם אין שום סימן לגרד.
הייתי תקופה ארוכה אצל מומחה כבד, ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות (כולל MRCP שפוענח ע"י שני רופאים ויצא תקין) שלא העלו דבר. גם אנזימי הכבד תקינים כבר תקופה ארוכה. (היתה תקופה של חודש די מזמן שהם היו מעל הנורמה אך הם תקינים כבר תקופה). רופא הכבד אמר במפורש שהבדיקות מצביעות שאין שום בעיה בכבד והגרד לא נובע מכך.
הוא גם אמר שהגרד שאני מתאר אינו מתאים לבעית כבד, שם הגרד היה אמור להיות רציני ביותר.
אצלי יש לציין שהגרד נרגע בדרך כלל אחרי מקלחת או אחרי מריחת אלוורה, ויכול לחזור שנית אחרי כמה שעות או יום למחרת.
שאלתי היא האם באמת גרד שנובע ממחלת כבד אמור להיות שונה מהגרד שאני מתאר? האם גרד שנובע מחסימת דרכי מרה אמור להירגע ע"י מריחת אלוורה שהוא קרם חיצוני? ואם זה לא קשור לכבד באיזה כיוון עליי להמשיך לבדוק? (גם רופא עור ורופא אלרגיה לא מצאו דבר..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד''ר יעקב מאור29/06/2009לגרד קיימות סיבות רבות כגון מחלות כבד עם הפרעה בהפרשת המרה, אי-ספיקת כליות, מחלות המטולוגיות (דם), הפרעות הורמונליות בעיקר של בלוטת התריס וכמובן השכיח ביותר הפרעות עוריות ואלרגיות. איפיון הגרד אינו עוזר לאבחן בין הסיבות השונות, אולם, אנזימי כבד תקינים לחלוטין ובעיקר בילירובין תקין, הדמיה תקינה כגון MRCP שוללים די בבטחון הפרעה כבדית. לגבי השאר עליך להתיעץ לפי המומחיות הספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)