מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפטיטיס אוטואימונימיקה04/07/2009
אובחנתי כחולה בהפטיטיס אוטואימוני לפני קצת יותר משנה. טופלתי בפרדניזון למשך כ-9 חודשים, בחלק מהזמן בתוספת אימורן וכיום אני לוקחת רק אימורן (100 מ"ג ביום).
אנזימי הכבד בתחום הנורמה לכל אורך הטיפול.
קראתי בכמה מקומות ש-80% מהחולים ימותו בתוך 10 שנים. האם מדובר על חולים שאינם מקבלים טיפול או שזה לא קשור לטיפול?
איך אפשר לדעת שהמחלה ברמיסיה ולהפסיק את האימורן? האם כדאי לעשות זאת?
שאלה נוספת - בימים האחרונים אני סובלת מבחילות ומחוסר תיאבון. האם יכול להיות קשר למחלה, למרות שאני אמורה להיות מאוזנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה
ד''ר יעקב מאור04/07/2009הפטיטיס אוטואימונית הינה מחלה בה מערכת החיסון של האדם פועלת כנגד תאי הכבד. לכן, הטיפול המקובל הינו טיפול מדכא חיסון הכולל פרדניזון ואימורן ובאותם חולים (לרוב חולות) בהם יש אנזימי כבד תקינים-רמיסיה ביוכימית או הפוגה מעבדתית, מנסים לשמור עלההפוגה באמצעות אימורן בלבד. יש רופאים המנסים לאחר טיפול של שנה וחצי לפחות!!! לנסות להפסיק כל טיפול, אולם, יש לזכור שקיימת הישנות באחוזים גבוהים - 60-70 אחוז לאחר ההפסקה. לכן, רופאים רבים ממליצים על טיפול קבוע. קיימת גם אפשרות להחליט על הפסקת טיפול לאחר ביופסית כבד ועל פי התוצאות להחליט על האפשרות להפסיק טיפול. שיעורי התמותה שהבאת מתיחסים לחולי הפטיטיס אוטואימונית קשה!!!! שלא טופלו. הטיפול המתואר שיפר במידה משמעותית מאוד - ממש דרמטית את חיי החולים. יש לזכור גם שאין צורך בטיפול בחולי הפטיטיס אוטואימונית קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

