תוצאות בדיקת גסטרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת גסטרוסקופיה
    לימור
    07/07/2009

ממצאים: GEJ ב-36 ס"מ מהשיניים, רירית גוף הקיבה נודולרי עם מראה ארטרופי הודגם. בצל התרסריון קטן אך לא נצפה כיב או דלקת. כפלי תרסריון שני שטוחים הודגם. בוצע היפוך קיבה.
    אבחנה אנדוסקופית: DUODENAL FOLD FLATTENING, GASTRITIS. פתולוגיות: 1.ביופסיה - DUODENUM 2ND PART
    2. ביופסיה – STOMACH. אודה לך אם תוכל להסביר לי גם את הממצאים, גם את האבחנה האנדוסקופית וגם מה אלו הביופסיות שנלקחו. שאלה נוספת, האם זה לגיטימי שכואב הגרון לאחר הבדיקה, ואם כן תוך כמה זמן זה צריך לעבור? תודה. לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת גסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• נראה לי שבטעות דילגת עליי..

לימור
    07/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה

ד''ר סטיבן מלניק
    08/07/2009

יכול להיות כאב בגרון לאחר הבדיקה מטראומה בזמן חדירת המכשיר. זה מסתדר תוך מסםר ימים. המראה בתריסיריון חשוד לצליאק(רגישות לקמח) אך מחכים לתשובת הביופסיה. בקיבה יכול להיוצת משני לחיידק HP.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת גסטרוסקופיה

לימור
    08/07/2009

מה זה אומר "משני לחיידק HP" ?
    התגלה חיידק HP לפני זמן מה וקיבלתי טיפול ומשולש ולאחר מכן ביצעתי שוב בדיקת נשיפה שהראתה שהחיידק עבר.
    הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שראו איזו דלקת בקיבה, וכשיגיעו תוצאות הביופסיות, אם אכן יתברר כי יש דלקת בקיבה, מטפלים בה ע"י אנטיביוטיקה?
    האם הטיפול המשולש שקיבלתי לחיידק, לא היה אמור לטפל גם בדלקת בקיבה, במידה ויש?
    בנוגע לצליאק, אם בדיקת דם שללה צליאק, האם בכל זאת המחלה יכולה להיות קיימת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה

ד''ר סטיבן מלניק
    09/07/2009

דלקת בקיבה יכולה להיות משני ל חיידק HP אם קיים. אם טופל בהצלחה אז ברור שהוא לא אחראי עכשיו. הטיפול לא תמיד מוצצלח. יש סיבות אחרות לדלקת- משני לתרופות כגון אספירין, ומשני לכמות הגדולה של חומצה בקיבה .
    יתכן צליאק באחוזים קטנים אם הבדיקות דם תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות קשה ובטן נפוחה וכואבת

ע.י
    08/12/2010

שלום,
    אני בחורה בת 28 שסובלת כבר כחמש שנים מחולשה כללית והרגשה לא טובה.בשנתיים האחרונות החלה עצירות ממש קשה,הבטן התנפחה לי,יש לי גזים והשמנתי כ-25 קילו מבלי ששיניתי את הרגלי האכילה שלי.נעשו לי בדיקות דם ובדיקות מקיפות אחרות ולא מצאו לי משהו ספציפי.הייתי אצל גסטרואנטרולוג והוא הפנה אותי לקולונוסקופיה שיצאה תקינה.באולטראסאונד שעשיתי לאחרונה מצאו לי גם כבד שומני ורופא המשפחה אמר לי שזה בגלל ההשמנה.רופא הגסטרו נתן לי בדיקה לגסטרוסקופיה ואני צריכה לעשות אותה עוד חודש וחצי.רופא המשפחה שלי אמר שעשו לי כבר את כל הבדיקות הנחוצות וזאת הבדיקה הכמעט אחרונה שלא עשו לי.הוא חושב שיש לי את תסמונת המעי הרגיז ונתן לי קולוטאל ל-3 פעמים ביום ואני שותה פגלקס פעמיים ביום אבל אני עדיין מרגישה חולשה חזקה,עייפות כל הזמן והבטן נפוחה לי והגוף שלי כבד.בזמן נשימה כואב לי בשני צידי הבטן כאב פנימי שככל שאני נושמת יותר עמוק הכאב מתחזק.עושה רושם שהכאב הוא בצד של הכבד ושל הטחול.אבל האולטראסאונד לא מראה כלום.רציתי לשאול עד כמה הבדיקה של הגסטרוסקופיה יכולה למצוא את הסיבה והטיפול לכל ההרגשה הזאת שיש לי.אני ממש סובלת ואני מרגישה כאילו זו התקווה היחידה שלי למצוא פתרון לבעייה.זה ממש מפריע לי לתפקד בחיי היום יום.תמיד הייתי בחורה רזה ופתאום אני מלאה ובנוסף סובלת מכל זה.האם יכול להיות שיש לי את החיידק הליקובקטר?אולי הוא זה שגורם לי לכל זה?מה עוד אפשר למצוא בבדיקה הזאת?אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר.תודה מראש,ענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות קשה ובטן נפוחה וכואבת - תגובה

ד''ר יעקב מאור
    08/12/2010

ענת, יתכן ואת סובלת ממעי רגיש הגורם לעצירות. אין קשר לחיידק ההליקובקטר. עליך לרדת במשקל ולצרוך סיבים תזונתיים ותכשירים פרויביוטיים לשיפור מצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו