הוצאת כיס מרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוצאת כיס מרה
    רובין
    07/07/2009

אני בת 56, חולה ב- HCV עם שחמת דרגה 3-4. מצבי באופן כללי מצויין אם כי תפקודי הכבד מראים כולסטזיס לא אופיינית ל- HCV. כמו כן יש לי צליאק - היכול לתרום לכולסטזיס.
    בסונר בטן אחרון התעבות קלה של דופן כיס המרה עם אבן זעירה, ממצא אשר לא היה בסונר לפני 3 חודשים. מלבד זה אין ממצאים מיוחדים. אין מיימת. התקפי כאב בצד ימני עליון של הבטן לעיתים די קרובות. הוצע לי להוציא את כיס המרה - בדיון עם הגסטרואנטרולוג העוקב אחרי מחלתי. יש לי פגישה עם הכירורג בעוד כשבוע בנושא זה.
    אבקש דעה נוספת - האם אין סיכון גדול מדי בניתוח לפרסקופי להוצאת כיס המרה במצבי או מנגד אני גורמת נזק גדול יותר לכבד בהשאירי את כיס המרה במקומו.
    תודה - רובין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת כיס מרה

הוספת תגובה

• כיס מרה

ד''ר סטיבן מלניק
    08/07/2009

אם התיפקוד של הכבד טוב אז אין בעיה לניתוח. הסיכון הוא לא בלהיות ללא כיס מרה אלה הניתוח. אם חושבים שאבנים עושים אבים אז חייבים לנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו