מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומני בהריוןתמי27/08/2007
שלום,
אני בשבוע 31 להריוני וסובלת מסכרת הריונית, במהלך ההריון עברתי בדיקות דם ונמצא שבדיקת ALT (gpt) יצאה 98
ובדיקת AST (GOTׂ יצאה 48, הייתי אצל רופא משפחה והוא נתן לי הפנייה לאולטרסאונד ואני אמורה ללכת לבצע את הבדיקה, רק יש לציין שהוא אמר שזה יכול להיות כבד שומני ויש מצב שזה יכול להיות מהסכרת.
עכשיו מה שכן אני מאוד מאוד מודאגת אז אם תוכלו בבקשה לענות מה זה בעצם כבד שומני ומה דרכי הטיפול ואם אחרי הריון זה נעלם?
תודה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני בהריון
ד''ר יעקב מאור27/08/2007קיימים מספר מצבים המופיעים בהריון בלבד בהם קיימת עליה באנזימי כבד שלהם השפעה אפשרית על בריאות האשה ההרה ו/או העובר . לכן, רצוי מאוד שבירור הפרעה באנזימי כבד בהריון ובעיקר בשליש השלישי להריון יתבצע על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה בשילוב עם רופא נשים המומחה לסיבוכי הריון.
איני בטוח שאבחנה של כבד שומני המשנית לסוכרת הריונית הינה האבחנה במקרה זה. אולם, על-פי רוב מצב זה אינו מצביע על הפרעה כבדית משמעותית (להבדיל מכבד שומני של ההריון שאינו קשור לסוכרת).
אני ממליץ כי תפני בהקדם ליעוץ המומחים הנ"ל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)