מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות בשער הכבד ורטרופריטונאוםרות20/07/2009
כבר 10 שנים שאני לוקחת סימבקור 40 מ"ג עקב כלוסטרול גבוה ,בבדיקת דם שיגרתית שאני מקבלת מידי פעם עקב לקיחת הכדורים נמצא שיש עליה בתקפוד הכבד GGT ו-ALKP מתגברים מ- 2005 -123 ,2006 -141, וכיום 161 .עקב כך נשלחתי לבדיקת אולסרסאונד בטן כליות ודרכי שתן
התוצאות הם: כליות בגודל שווה ותקין אין עדות בכליות לגושים סולידיים אבנים או הידרונפרוזיס.
יש לציין ציסטות קורטיקליות קטנות בכליה ימנית,שלפוחית שתן בקיבולת טובה.
בטן עליונה- הכבד בגוגל ומרקם תקינים.כיס מרה תקין ללא אבנים בתוכו. דרכי המרה אינם מורחבות.
בשער הכבד ובאזור רטרופריטונאום עליון הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בגודל 2.3 ס"מ,הטחול בגודל ובמרקם תקינים.
המלצות ביצוע CT חשד חבחוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד והרטרופריטונאום עליון.
כמובן ביצעתי את בדיקת ה-CT ואלו הממצאים:
1. בזויות הקוסטו-פרניום הראתיות אין תסנינים. מודגם בקע העאטלי עם חלק מהקיבה בתוכו. קוטר הקיבה שבבקע 3.5 ס"מ.
2. הכבד בגודל תקין,מרקמו אחיד. כיס מרה אינו גדוש.מודגמות בלוטות גדולות בשער הכבד עד לגודל של 2.5 ס"מ. דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוקוס אינם מורחבים.
3. זנב הלבלב תקין ראשו וגופו אטרופיים במקצת.
4. טחול בגודל ומרקם תקין.
5. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להסתיידויות בכליות. מודגמת האדרה ניגודית תקינה. אין עדות להידרונפרוזיס.
6. מודגמות בלוטות גדולות בשק הקטן. כמו-כן בלוטות קטנות ברטרופריטונאום ומספר בלוטות גדולות ליד מוצא הצליאק.
7. האדרנלים בגודל וצורה תקינה.
8. מילוי פיתולי המעי תקין. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר כידוע דיון על דופנותיו. מודגמת התעבות בולטת של דופנות התוספתן בעיקר בחלקו הפרוקסימלי. קוטרו מגיע עד 1.5 ס"מ באזור זה. מודגמת בלוטה בקוטר 1.3 ס"מ ליד הטרמינל אילאום.
9. מודגמות מספר בלוטות קטנות לאורך האקסטרנל איליאק מימין ומשמאל.
10. מודגמת בלוטה באורך 2 ס"מ בזווית האובטורור הימני.
11. מילוי שלפוחית השתן תקין. דופנותיה תקינים. הרחם והשחלות אינם מוגדלים.
12. בלוטות קטנות במפשעות.
סיכום: בלוטות גדולות וקטנות בשער הכבד וברטרופריטונאום טעון בירור נוסף.
נשלחתי להרופא המטפל להתיעצות מוטלוגיה וכמובן נקבע לי תור לעוד 3 שבועות אני מודאגת ,האם
זה מצביע על בלוטות סרטניות ,מה ניתן לעשות בבקשה עזרתכם בפיענוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לגילוי בלוטות בשער הכבד
רות20/07/2009כיצד ניתן לבדוק את הבלוטות בשער הכבד בבדיקה פולשנית ואיזה רופאים מבצעים זאת
האם כרוך בניתוח בדיקת ביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות
ד''ר סטיבן מלניק20/07/2009הבלוטות בוקטר מעל 1 מ"מ לא תקינות ויכולות להיות הרבה דברים - לא דווקה סרטן. יש צורך כנראה לביופסיה - אולי מרטרופריטוניום בהכוונת CT. יש לראות המטולוג קודם אבל. לא בהכרח צריך ניתוח להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEUS
נוהם16/06/2016שלום רב. אני מאובחן עם דלקת לבלב כרונית לאחרונה נעשתה פעם שלישית בדיקה עקב אלסטאזה 500הערכה מחדש מצב לבלב..ממצאים מספר קשריות כ10מ'מ בשער הכבד בעלות מראה שפיר .השאלה שלי למה לא נלקחה ביופסיה דגימה לפי הספרות הרפואית 10 מ"מ מחיב בירור אודה לך מאוד לתשובה הבדיקה שנעשתה EUS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)