כבד וכיס מרה דרכי טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד וכיס מרה דרכי טיפול
    אורטל
    28/08/2007

לדוקטור שלום רב לפני מספר היו לי כאבים בבדיקת אולטראסנד נאמר ל י שיש לי
    כיס מרה מודלק עם אבנים
    ושומן בתוך הכבד
    מה דרכי הטיפןל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד וכיס מרה דרכי טיפול

הוספת תגובה

• כבד וכיס מרה דרכי טיפול

ד''ר יעקב מאור
    28/08/2007

לחולים שעברו דלקת בכיס-המרה משנית לאבנים מומלץ לעבור כריתת כיס-מרה בגלל סיכון ניכר להישנות הסיבוך. ניתוח זה מבוצע כיום על-פי-רוב בדרך לפרסקופית.
    לגבי כבד שומני שבמרבית המקרים משני לעודף משקל, עלית שומני הדם או סוכרת מומלץ לטפל בגורמי הסיכון ובעיקר לנקוט בירידת משקל מבוקרת ואיטית בהדרכת דיאטנית בשילוב עם פעילות גופנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הענותך

אורטל
    29/08/2007

אך ידוע לי שלאחר הוצאת הכיס יכול להיות סיבוכים מכוון שלא יהיה מיץ מרה
    ולאוכל יהיה קשה להתעכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד וכיס-מרה דרכי טיפול

ד"ר יעקב מאור
    30/08/2007

תפקיד כיס-המרה הינו לאגור את מילחי המרה בין הארוחות ובזמן ארוחה לשחרר את המרה למעי בכדי לאפשר ספיגת שומנים מהמעי. המרה נוצרת בכבד ללא צורך בכיס-מרה לכן, ניתן בהחלט לחיות טוב לאחר כריתת כיס-מרה. לאחר ניתוח, מלחי המרה נימצאים בחלל המעי גם בין הארוחות. הסכנה שבהשנות דלקת בכיס-מרה רבה מהבעיות האפשריות לאחר כריתת כיס-המרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו