תחליף לקולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף לקולונוסקופיה
    צעירה
    24/07/2009

שלום ד"ר יקר ושבת שלום,

אני חולה כבר 3 שנים מבעיות בעיכול

ולאחרונה הלכתי להתייעצות מומחים אולי על מנת לשפר מצבי
    וכל אחד אומר לי בתור לעשות קולונוסקופיה בפעם השניה וואני לא יכולה כי זה כואב ומציק
    ואני מאוד רזה [בתת משקל] וזה אסור ככה
    אז שאלתי אליך : על מנת לאבחן מחלת IBD כפי שכבר אובנה אבל משום מה לא מתייחסים אליה ברצינות איזו בדיקה ניתן לבצע חוץ מקולונוסקופיה כדי לאבחן מחלה דלקתית של המעי ???

תודה מראש על התגובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• דלקת במעיים

ד''ר סטיבן מלניק
    25/07/2009

אין בדיקה טובה יותר מקולונוסקופיה אשר גם מאפשרת לקיחת ביופסיות. צילום ושט קיבה ופאסג יכול להדגים מעי הדק אבל רנטגני בלבד.
    מציע שוב לדון על זה עם הרופא גסטרו המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ,ד"ר יקר,

צעירה
    28/07/2009

אבל למה אי אפשר בבדיקת סיטי לראות את הדלקת ולטפל בה כי קולונוסקופיה היא נורא כואבת וגורמת לשלשולים מרובים וגם מאוד מפחידה אותי אישית ממה שסבלתי ממנה

פעם אמרו משהו שהייתה גלולה כמו למעי דק רק למעי גס מה זה בדיוק?

יום טוב והרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי

ד''ר יעקב מאור
    28/07/2009

אכן קולונוסקופיה אינה בדיקה קלה אולם במקרה של חשד לדלקת אין לה תחליף - הדלקת אינה בולטת לחלל המעי כמו פוליפ או גידול. הגלולה למעי הדק הינה תחליף אפשרי אולם אינה מדגימה את המעי הגס (הגלולה למעי הגס עדיין בשלבי ניסוי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו