מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה!מור29/08/2007
אני מור, בת 18, אני סובלת מזה כשנתיים מכאבי בטן נוראיים באזור הוסט אשר מתפשטים לכל חלל הבטן. אני הולכת לישון עם הכאבים, מתעוררת מהם, וחיה את אורך היום יום איתם.
מדיי פעם אני משלשלת ולפעמים שלשולי דם. ניסיתי מלא תרופות הרגעה ואף אחת לא עזרה להרגיע את כאביי.
לפני כחודשיים התחלתי טיפול אצל רופא גסטרו, עשיתי את בדיקת החיידק עם הנשיפה, ולא נמצא כלום. לאחר מכן עשיתי גסטרוסקופיה ושם מצאו דלקת קטנה במעי הדק, אתמול עשיתי את הקולונסוקופיה והרופאים אמרו על המקום שהם נורא חששו שזה סרטן אבל בסוף לא מצאו כלום ושלחו אותי לרופא כירוגי.
היום הייתי אצל לפרופסור כירוגיה, הוא בדק אותי, ואמר שאין לי בעיה כירוגית אבל לפני מה שנראה לו יש לי כרון במעי הדק, ואני צריכה לעשות צילום למעי הדק ולוסט.
שאלתי היא, האם למרות שעשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ניתן באמת למצוא כרון במעי הדק, למרות שלפי הבדיקה לא נמצא דבר?
אני מאוד לחוצה, בעוד כחודש וחצי אני מתגייסת לצבא. אני מאוד מקווה שימצאו לי משהו כדי להתחיל טיפול שיקל על כאביי הקשים.
אשמח לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
ד"ר יעקב מאור30/08/2007מור היקרה,
אני מתרשם שאת נימצאת בטיפול בידיים טובות ואמינות של גסטרואנטרולוגים מומחים וכירורגים. לצורך איבחון מחלת קרון מתבססים על סימני מחלה אופיניים, בדיקות מעבדה מתאימות, הדמיות רנטגניות של המעי הדק (צילום או CT), קולונוסקופיה עם בדיקת חלק מהמעי הדק וכיום גם קפסולה אנדוסקופית למעי הדק.
כולי תקוה כי אינך סובלת ממחלת קרון ושתוכלי לבצע שירות משמעותי בצה"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה!
מור30/08/2007היי,
ראשית כל, תודה על המשוב.
עשיתי בדיקות דם ותוצאותיהן סימנו כי הכל תקין. בקולונוסקופיה שעברתי שלשום הרופא חדר עד לסוף המעי הדק, לכן הרופא הכירוגי אמר שלדעתו יש לי קרון במעי הדק, גם לפי תיאור הכאבים מכל בחינה שהיא, מקום, רמת כאב וכדומה, וגם הוא אמר שלרוב המקרים קרון במעי הדק מתאבחן דרך צילום,סיטי או קפסולות, כפי שאמרת.
שאלתי הנוספת היא, מהם הסימנים האופיינים למחלת הקרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה
ד"ר יעקב מאור02/09/2007הסימנים הבולטים של מחלת קרון כוללים: שלשול, כאב בטן, חום, ירידה במשקל, אנמיה וחסרים תזונתיים. בנוסף יתכנו הפרעות סביב פי הטבעת כגון פיסורות, פיסטולות ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)