צהבת b

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת b
    זהבה
    10/08/2009

עשית בדיקות ל: HBV QUNTITATIVE PCR
    התוצאות היו :
    תוצאה :185
    יחידות:IU/ml
    ערכי נורמה: 38000- 60
    תוכל לומר מה זה אומר? והאם אני צריכה טיפול כלשהו ?
    תודה מראש זהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צהבת b

הוספת תגובה

• זהבה

ד''ר יעקב מאור
    10/08/2009

הטיפול בהפטיטיס B מתבסס על מספר פרמטרים הכוללים תסמינים קליניים, בדיקות אנזימי הכבד
    (ALT או GPT) האם HBeAg חיובי או שלילי, רמת ה- HBV DNA וחומרת הנזק הכבדי (ביופסית כבד או מדדים לא חודרניים). אף פרמטר אינו עומד כשלעצמו וההחלטה על הצורך בטיפול מתבססת על רובם או כולם לפי שיקול המומחה למחלות כבד. בעיקרון על-פי-רוב לא מטפלים בהפטיטיס B כאשר רמת ה- HBV DNA פחות מ- 2,000 יחידות למ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה על צהבת b

זהבה
    10/08/2009

תוצאות הבדיקות על הכבד היו תקינות
    התוצאות שהיו לבדיקת היפפיטיס b הן :

HEPATITIS C Ab NEGATIVE
    HEPATITIS Bs Ag POSITIVE
    HEPATITIS Bc IgM NEGATIVE
    HEPATITIS Be Ag NEGATIVE
    HEPATITIS Be Ab POSITIVE

האם על פי התוצאות האלו ותוצאות שציינתי מקודם ניתן לדעת בוודאות האם אני נשאית או חולה בכך ? האם אני צריכה טיפול ?
    תודה מראש זהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהבה

ד''ר יעקב מאור
    11/08/2009

ניראה שבשלב זה את נשאית ואין צורך בטיפול. יש להמשיך מעקב אצל מומחה למחלות כבד או מומחה לגסטרואנטרולוגיה עם אנזימי כבד ו- HBV DNA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו