תפקודי כבד גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד גבוהים
    עופר
    12/08/2009

היי,

קיבלתי היום את תוצאות בדיקות הדם שעשיתי - מצאו שתפקודי הכבד שלי גבוהים.
    אני לא אדם שמן - שוקל 77 ק"ג וגובהי 1.75, אז אני משער שזה לא נובע ממשקל יתר.
    חשוב לי לציין שלאחרונה לאחר סיום של ארוחה אני מרגיש לחץ \ כאב באיזור הסרעפת...
    יש לי מספר שאלות:

א. האם התוצאות יכלות לנבוע מרמת סוכר גבוהה ? (יש לי היסטוריה של סכרת במשפחה, ואני חובב מתוק לא קטן...)

ב. הרופאה רוצה לשלוח אותי לבדיקה במרפאת כבד (לבצע CT) - כיצד מתבקצעת הבדיקה, האם היא כוללת פלישה גופנית ?

תודה
    עופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• עופר

ד''ר יעקב מאור
    12/08/2009

הפרעה באנזימי כבד יכולה להיות משנית לזיהום בנגיפי כבד, כבד שומני, שיכול לקרות גם באנשים ללא עודף משקל בעיקר אלה עם נטיה לסוכרת, שימוש בתרופות מסוימות, מחלות מערכת החיסון הכבדית - אוטואימוניות ומחלות מטבוליות שונות. יש צורך בבירור ומרפאת כבד הינה מקום ראוי לכך. לא ברור לי מדוע הבדיקה הראשונה אליה הופנית הינה CT (אולי התכוונת לאולטראסאונד). אגב, בדיקה זו מבוצעת במחלקת הרנטגן ולא במרפאת כבד. בכל מקרה הבדיקה אינה פולשנית, אך כרוכה בקרינה ובהזרקת יוד לתוך הוריד שיש אנשים שרגישים לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו