נגעים היפראקוגנים בכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נגעים היפראקוגנים בכבד
    ענבל
    12/08/2009

היום עברתי אולטרסאונד של אביר הבטן. בממצאי הכבד נמסר לי ע"י הרופא כי בשתי האונות נצפו מספר נגעים היפראקוגנים מוצקים מוגדרים היטב,בקוטר מירבי עד 4.5 ס"מ,כנראה המנגיומות מרובות. וכי יש לשקול המשך בירור ע"י סי-טי תלת פאזי לכבד.

אני מעוניינת לדעת האם הריבוי והגודל של אותם נגעים אמור להלחיץ אותי באיזושהו אופן? כמו כן האם באמת בסי-טי אפשר באמת לראות בבירור מה באמת יש או שהיית ממליץ על בדיקה אחרת?

ברצוני לציין, כי נישלחתי לבצע את האולטרסאונד הנ"ל מאחר והתלוננתי על כאבים בקיבה. בנוסף ביצעתי לפני כשבועיים בדיקת נשיפהעל מנת לבדוק האם קיים לי חיידק ההליקובקטר. טרם קיבלתי תשובות.
    אודה לתשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נגעים היפראקוגנים בכבד

הוספת תגובה

• ענבל

ד''ר יעקב מאור
    13/08/2009

הנגעים אכן מתאימים להמנגיומות שהם איזורים מוגדרים עם דם בזרימה איטית הדומים "לכתמי לידה" שרואים לעיתים אצל תינוקות. גודל הממצאים אינו גורם סיכון יתר לדמום וידוע שאין השתנות ממאירה של נגעים אלה. ה- CT התלת-פאזי ולחליפין מיפוי איזוטופים עם כדוריות אדומות עוזר לאיבחון סופי של ההמנגיומות. הנגע לרוב אינו מסביר כאב בטן שיש לברר בניפרד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו