מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאג בקשר לעלייה בתפקודי כבדשלומי16/08/2009
שלום.
בן 30, לאחרונה אני חש הרבה מתח כתוצאה מעבודה (מאמץ חשיבתי, לא פיזי) וכן חולשה וירידה במצב הרוח.
פניתי לרופא לצורך בדיקות. ותוצאות בדיקות הדם הראו על כל שהכל תקין חוץ ממה שהגדיר הרופא "הכבד שלך מתאמץ טיפה יותר", מתברר שגם ב-2003 התוצאות הראו את אותו דבר, כלומר, שיש הפרעות בכבד.
הרופא שאל אם שתיתי אלכוהול וכו' ואמר שבעוד חודש נעשה שוב בדיקות דם.
התוצאות של הבדיקות לפי מה שאני מצליח לקרוא הם:
AST(GOT) 71 U/L
ALT(GPT) 121 U/L
Alkaline Phosph. 99 U/L
Bilirubin, Total 2.29 mg/dL
Bilirubin, Direct 0.60 mg/dL
Bilirubin,Indirec 1.69 mg/dL
GGT 80.2 U/L
Cholesterol,Total 156.4 mg/dL
Triglycerides 146.1 mg/dL
HDL Cholesterol 37 mg/dL
LDL Cholesterol 90 mg/dL
השאלה שלי, מה אומרים הבדיקות, וממה אני צריך לחשוש.
תודה רבה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד"ר מאור יעקב21/08/2009הבדיקות מראות הפרעה קלה באנזימי הכבד המצביעים לרוב על דלקת מסוג כל שהוא. הכוונים האפשריים הינם זיהום בנגיף הפטיטיס B או C. כבד שומני שלא נובע מצריכת אלכוהול (קיים גם באנשים רזים). שימוש בתרופות מסוימות. מחלות שבהם מערכת החיסון העצמית גורמת לדלקת. ומחלות חילוף חומרים. כל זאת יש לברר אצל מומחה למחלות כבד. הבירור כולל בדיקות דם, הדמיות אולטראסאונד ו/או CT ולעיתים צורך בביופסית כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)