שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    דליה
    31/08/2009

שלום ד"ר
    בפברואר 2007 עשיתי אולטרה סאונד של בטן עליונה ובכבד גילו ציסטה בגודל 1.5ס"מ.
    בנובמבר 2007 עשיתי שוב את אותה הבדיקה ואז הציסטה הייתה בגודל 1.6 ס"מ.
    ב2009\8\30 ביצעתי שוב את בדיקת האולטרה סאונד בבטן העליונה ובתוצאות הציסטה גדלה לקוטר של 2.5 ס"מ באונה הימנית.
    אני מאוד מבוהלת ומפוחדת אני רוצה לדעת מה משמעות הדבר ואם זה מסוכן מבחינה בריאותית ויכול להתפתח לגידול? האם אצטרך להוציא את זה בניתוח?
    מאוד אשמח לתשובה מהירה תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• גליה

ד''ר יעקב מאור
    31/08/2009

צסטות בכבד הינן ברובן המכריע שפירות. יש צורך לאבחן ציסטות הקשורות לטפיל האכינוקוקוס. אנא פני לגסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    31/08/2009

מהיכן הגעת למסקנה שהציסטה אצלי היא קשורה לטפיל האיכונוקוקוס ויתרה מכך מהו טפיל האיכונוקוקוס ומה הנזק שיכול לגרום ?
    תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גליה

ד''ר יעקב מאור
    31/08/2009

אבקש לא לפרש לא נכון את דברי. אני מצטט: "יש צורך לאבחן ציסטה שניגרמת מטפיל האכינוקוקוס". זהו טפיל שנישא על-ידי בעלי חיים (כלבים וכבשים) ומועבר לאנשים באכילה. הטפיל מדביק את הכבד ויוצר בתוכה ציסטה. האיבחון נעשה על-ידי מראה אופייני של הציסטה בהדמיה ובבדיקות דם. הטיפול הינו תרופתי, ניקוז ולעיתים רחוקות ניתוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו