טיפול בלוסק לצרבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בלוסק לצרבת
    שרונה
    02/09/2009

שלום רב
    אני לוקחת לוסק 20 מ"ג פעמים ביום כ-20 דקות לפני הארוחה לטיפול בצרבת המלווה בכאבי גרון וצרידות.
    התחלתי לקחת את התרופה לפני כחודשים וחצי (החל מה- 25.6) ללא שיפור משמעותי בתסמינים (אני עדין סובלת מצרבות, כאבי גרון ולעתים גם מצרידות).
    האם ניתן להניח שטיפול הנ"ל לא עוזר? אציין שבמהלך התקופה היו כיומים בהם לא לקחתי את הלוסק וכן שבוע בו הוספתי גסטרו 40 מ"ג לפני השינה (שגרם לנפיחות בבטן ולכן הפסקתי לקחת אותו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בלוסק לצרבת

הוספת תגובה

• שרון

ד''ר יעקב מאור
    02/09/2009

התסמין של צרידות כתוצאה מחזרת חומצה מהקיבה לושט הינו עקשני ורק לאחר 3 חודשי טיפול במינון גבוה (40 מ"ג) של לוסק פעמיים ליום ניתן להחליט על כשלון הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון לוסק

שרונה
    02/09/2009

תודה על התשובה המהירה.
    לא ברור לי מהו המינון אותו אתה מצין. כיום אני לוקחת 20 מ"ג פעמים ביום כך שבסך הכל אני לוקחת 40 מ"ג לוסק ביום. האם זהו המינון אותו אתה מציין?
    ומה לגבי הצרבות? האם לא היה צריך להיות שיפור בתקופה זו?
    שאלה נוספת: האם אתה מאמין שבשנוי תזונתי בלבד ניתן לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

ד''ר יעקב מאור
    02/09/2009

לסכם: האפשרויות הן הכפלת המינון ל- 40 מ"גX2 ליום או החלפת התכשיר של בולם החומצה. הצרבת אמורה להגיב מהר יותר אולם ישנם חריגים. באם הצרבת בלילה יעזור תכשיר חוסם היסטמין 2 כגון זנטב במינון 300 מ"ג לפני השינה.
    פרט לירידת משקל שמועילה תזונה בלבד עוזרת לעיתים לא קרובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו