מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהרונן02/09/2009
שלום רב,
אני בן 24 סובל מיתר ל"ד ומטופל באנלדקס 10 מ"ג ביום.
לא יודע אם זה קשור אבל לא ערכו לי בירור בקשר ליתר ל"ד אם הוא משני אלא מטפלים בי בתרופות בלבד.
המשקל שלי 85 ק"ג על 1.80 גובה.
מזה חצי שנה אני סובל מכאבי בטן איומים בצד שמאל.
זה בא בגלים במהלך היום כל פעם התקף ככה כמה פעמים ביום.לפעמים אני ממש צריך לעשות מסג' כדי להרגיע את האזור.הכאב הוא בצד שמאל של הבטן התחתונה ולפעמים מקרין למותן.כשאני אוכל חריף כמה שעות אחר כך הכאב חזק יותר,אולי זה קשור.
בבדיקות CT וגם US בטן לא גילו שום דבר חריג.
בבדיקות דם גילו לי אנזים כבד GGT גבוה מהנורמה יצא במספר בדיקות בין 150 ל-200 כל השאר תקינות החשד הוא לכבד שומני,לא יודע אם זה קשור.לא עשו לי בדיקת דם סמוי בצואה או בדיקות דם מיוחדות,רק רגילות.
הגסטרו שלח אותי לקולונוסקופיה+גסטרוסקופיה גם בגלל הכאבים וגם בגלל שלאבי היה סרטן במעי הגס בגיל 37.
עוד לא עשיתי את הבדיקות ואני קצת חושש מהן בגלל סיבוך של דימום פנימי וכד' כי אני בכל זאת בגיל צעיר.
אינני יודע מה פשר הכאבים האלה אבל זה ממש בלתי נסבל.
האם יכולות להיות עוד סיבות לכאבים הללו?
האם הטיפול שעברתי עד כה הוא בסדר או שיש עוד בדיקות שהיית ממליץ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן
ד''ר יעקב מאור02/09/2009הפורום אינו מיועד לבקרה על בירור וטיפול שניתנים על-ידי רופאים המכירים אותך היטב. להערכתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה נחוצים לבירור. סיבוכים בקולונוסקופיה נדירים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא שאלתי מתוך בקרה על רופאיי
רונן03/09/2009ובקשר למכירים אותי היטב אז הגסטרו ראה אותי בדיוק פעם אחת וגם אז ל-8 דקות.
זה שאני מטופל במרפאת הכבד זה לא קשור לכאבים בצד שמאל.נכון שם מכירים אותי היטב אבל הרופא במרפאת כבד בכלל לא רצה לבדוק את הכאבים ואמר לי "לך לגסטרו זה לא החלק שלי בטיפול שלך הכבד בצד ימין".
כשהלכתי הגסטרו אמר את זה ואמר שאין לו מושג למה יש לי כאבים ולכן שלח אותי לקולו+גסטרו.
כשרופא אומר לך כזה דבר אתה קצת חושש ורוצה לשמוע עוד חוות דעת אולי יש בסיפור שלי איזו אבחנה שהתפספסה בדרך,אולי לא.
אני הוספתי את העניין של הל"ד ושל הכבד שומני כי זה חלק ממצב בריאותי,לאו דווקא כי זה קשור לכאבי בטן שיש לי.
אבל הכאב שדיברתי עליו מתרכז בבטן התחתונה בצד שמאל,מקרין למותן ולאזור המפשעה.
רק רציתי לדעת אם מלבד הבדיקות שעשיתי CT,US וגם קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה יש עוד דברים שהיית מציע לחשוד בהם עם סיפור מקרה כמו שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד''ר יעקב מאור03/09/2009לסיכום אתה צריך להתייעץ באופן פרטני עם גסטרואנטרולוג מומחה העוסק גם במחלות כבד. כאמור הפורום אינו מסוגל לתת יעוץ אישי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אגב דבר אחרון לסיכום
רונן03/09/2009ראיתי בפרטים שלך שאתה רופא בכיר בשיבא.
בפורום שלכם(שיבא)כתוב שם על טיפול נסיוני בקפסולה למעי הדק.
זה עדיין רלוונטי?ואם כן איך אני מגיע לזה?
ובקשר למה שייעצת לי,אז אני חיפאי והלכתי כבר למנהל מרפאת כבד בבית חולים רמב"ם.
רופא בעל שם אבל גם הוא התייחס לכבד בלבד ואמר לי לגבי הכאבי בטן ללכת לגסטרו רגיל.
גסטרו רגיל אומר לי "אני לא מטפל בכבד" ככה שבאזור שלי גם אם מאוד ארצה אני אישית לא מצאתי רופא שיטפל בי גם וגם כמו שאתה ייעצת לי.
סך הכל אני יודע שתמיד יש חידושים ברפואה כמו הקפסולה הזו למשל ורציתי לדעת אם יש בדיקה זו או אחרת שלא הגיע לאזור חיפה או למקומות שאני מטופל בהם ולא אכפת לי להשתתף כנסיין אם זה יעזור לי לגלות את הבעיה שלי.אף אחד לא ניסה לפקפק ברופאיי זה סך הכל פורום של ייעוץ.
בכל מקרה סליחה אם הפרעתי,תודה בכל זאת ואשמח לשמוע בקשר לקפסולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד''ר יעקב מאור03/09/2009קפסולה למעי הדק אינה ניסיונית וקיימת במרבית בתי-החולים בכל רחבי המדינה. קפסולה למעי הגס ניסיונית. כדי לקבל פרטים צור קשר עם אחות סנדרה: 03-5302660 בשעות העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה התכוונתי כמובן למעי הגס
רונן04/09/2009אני אתקשר בשבוע הבא...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד''ר יעקב מאור04/09/2009OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)