מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבוי גזים - האם קיים פתרון יעיל?אביתר09/09/2009
לרופא המשיב, שלום רב!
אני בן 20, בריא בד"כ ובמשקל גוף תקין.
לאחרונה אובחנה אצלי (ע"י רופא גסטרואנטרולוג) תסמונת המעי הרגיז, המתבטאת בשלשולים תכופים, בעיות במתן צואה, הרגשת אי-נוחות בבטן, ריבוי גזים, ועוד.
אחת הבעיות המטרידות ביותר עבורי היא בעיית ריבוי הגזים. בעיה זו מטרידה אותי מאד, כיוון שהגזים המצטברים בבטן גורמים להרגשת אי-נוחות קבועה, וכן יוצרים קושי במתן צואה.
הרופא שאובחנתי על-ידו טען שאינו מכיר דרך יעילה לטפל בבעיית ריבוי הגזים, והציע לי לנסות ליטול טבליות פחם פעיל - אך אלה לא סייעו לי באופן משמעותי. בנוסף, עברתי מספר טיפולי שטיפת מעיים ("Colon Hydrotherapy") שבהחלט צמצמו את תדירות השלשולים ושיפרו את ההרגשה הכללית, אך עם זאת, לא פתרו בהצלחה את בעיית ריבוי הגזים.
יש לציין, כי אני מקפיד מאד על אורח חיים כללי בריא, לרבות פעילות גופנית קבועה ותזונה בריאה. בעניין התזונה, אני נמנע כמעט לחלוטין ממשקאות מוגזים, אוכל לחם מחיטה מלאה בלבד, מרבה בשתיית מים, מצמצם מאד בכמויות השומן והמלח, ועוד. כלומר, אני באמת מנסה 'להתרחק' ככל האפשר מכל גורם אפשרי לריבוי הגזים, אך שום דבר לא מצליח והבעיה פשוט אינה נפתרת.
ברצוני לשאול, האם תוכל להמליץ לי על עוד משהו שאוכל לנסות - תרופה/תוסף מזון/טיפול מיוחד/כל דבר אחר? חשוב לי להדגיש, שאני מחפש דרך יעילה ומוכחת, שיכולה לפתור את בעיית ריבוי הגזים מן היסוד, ולא 'סתם' לצמצם אותה במעט.
תודה רבה על תשובתך המלומדת,
אביתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביתר
ד''ר יעקב מאור09/09/2009נסה להמנע מחלב ומוצריו באופן מוחלט לחודש, להמנע מקטניות ולהשתמש בתכשיר פרוביוטי כגון קו-ביוטיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)